Προαναγγελία διάλυσης της ΑΕΚ και πιθανής μεταγραφής από τον Ανδρέα Ανδρεάδη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Το καλοκαίρι πήγε με διαβεβαιώσεις πως κάτι καλό… χτίζεται, τώρα πια όλα κρέμονται σε μια κλωστή και το μέλλον της ΑΕΚ είναι αβέβαιο! O Εβρίτης αρχηγός της Ανδρέας Ανδρεάδης φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Σπορ FM και την εκπομπή «Playball», όπου μίλησε για τα πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν το τμήμα βόλεϊ του συλλόγου, το οποίο «απειλείται» ακόμα και με… αφανισμό! Κάτι που όπως ξεκαθάρισε θα φανεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, όταν και η διοίκηση θα τους ανακοινώσει αν υπάρχει «ρευστό» ή… πτώχευση! 

Από ‘κει και πέρα αναφέρθηκε στο πόσο πολύ έχει επηρεάσει η απουσία του έτερου εβρίτη Πέτρου Πέτρογλου αγωνιστικά, στο ποιοι ήταν και ποιοι έγιναν πλέον οι στόχοι της ομάδας, στο αν σκέφτεται ο ίδιος να φύγει και στο γιατί αποχώρησε απ’ τον… Παναθηναϊκό (αυτά προφανώς ενδιαφέρανε στην Αθήνα τους δημοσιογράφους που έλαβαν την συνέντευξη). 

«Έχουμε αντοχές, δυνατότητες, είμαστε μαχητές. Ο καθένας έχει τις δικές του… γραμμές. Εγώ έχω ξαναζήσει παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις και στον Ολυμπιακό, όπου ένα χρόνο δεν πληρωθήκαμε. Έχουμε την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, τον κ. Μελισσανίδη στην ΠΑΕ κι ελπίζω να υπάρξουν κάποια χρήματα που να ξεχρεώσουν προβλήματα που έχουν προκύψει. Απ’ τη συνέντευξη του κ. Μακρή μέχρι σήμερα, δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση. Μόνο κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες που μου ‘χει πει πως θα βρεθεί άκρη, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα. Περιμένουμε τις εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα», είπε αρχικά ο Ανδρεάδης. 

Για το πώς κυλάει η χρονιά, σχολίασε: «Όταν αρχίσαμε τη σεζόν, είχαμε όνειρα να φτάσουμε ψηλά την ΑΕΚ. Πήραμε διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξουν οικονομικά εφόδια, η ομάδα φτιάχτηκε για τετράδα και από εκεί κι έπειτα θα ήταν στο χέρι μας να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Ωστόσο, έφυγαν κάποιοι παίκτες, υπάρχουν πολλά προβλήματα και τώρα κυνηγάμε την παραμονή. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και να μην πέσει η ΑΕΚ. Ήρθα γιατί είναι μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο που δίνει παλμό και με την προϋποθέση πως θα αναγεννούσαμε την ομάδα και θα έκανε στο μέλλον και ευρωπαϊκή πορεία. Αν όμως συνεχίσει αυτή η κατάσταση, ενδεχομένως σε ένα μήνα να μην υπάρχει καν το τμήμα…»

Για το αν μπορούν να υπάρξουν μειώσεις μισθών: «Βάσει συμβολαίων δε μπορεί να γίνει καμία μείωση στους αθλητές. Είναι θέμα του παίκτη και της θέλησης που θα δείξει ο καθένας για να δεχθεί κάτι τέτοιο. Σε διαφορετική περίπτωση ενδεχομένως κινηθούν σε κάποια από κοινού λύση. Πάντως, εντός δέκα ημερών από τυχόν αποχώρηση, μπορεί ο καθένας να πάει σε όποια ομάδα θέλει στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ και κανείς δεν θέλει να φύγει ακόμα. Ψάχνουμε μήπως βρεθεί η λύση. Υπάρχουν επιχειρηματίες (όπως ο Δημήτρης Μελισσανίδης) που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Αν γίνει αυτό, πιθανώς να δοθεί και λύση. Με 100-150.000 ευρώ η ΑΕΚ μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Για τέτοια νούμερα μιλάμε, δεν είναι πολλά…». 

Για τους τελευταίους αγώνες: «Εγώ όταν μπαίνω μέσα, θέλω να δίνω το 100% και για μένα, για να μην διασύρω το όνομά μου. Πιθανώς κάποιοι να μην το καταλαβαίνουν αυτό. Στην Αλεξανδρούπολη η κακή εμφάνιση ενδεχομένως πέραν της ψυχολογίας, να οφείλεται και το μακρινό ταξίδι κτλπ. Ότι μας λυπήθηκε ο οδηγός και μας πλήρωσε το γεύμα δεν ισχύει, είναι ψέμα. Το έβγαλαν εκτός ομάδας κάποιοι για να πιέσουν καταστάσεις… Το χρέος της ΑΕΚ είναι περίπου στα 400.000 ευρώ και με το νέο νόμο μπορεί αυτό να γίνει βιώσιμο. Αν βρεθεί κάποιος να το φιξάρει, τότε η ομάδα μπορεί να ελαφρύνει και να κοιτάξει μπροστά στο μέλλον. Παίζουμε ένα κρίσιμο ματς με τον Φοίνικα Σύρου και θέλουμε τον κόσμο διπλά μας για να αποφύγουμε τυχόν περαιτέρω περιπέτειες». 

Για το αν δέχεται «πόλεμο» η ΑΕΚ: «Έχω διαπιστώσει πως φέτος όλοι είναι εναντίον της ΑΕΚ. Αυτό φαίνεται απ’ τους ανθρώπους του βόλεϊ. Βγάζουν μίσος για την ομάδα… Δεν την θέλουν να είναι ψηλά. Ίσως την φοβούνται… Λείπει ο Ηρακλής, λείπει ο καλός Παναθηναϊκός, λείπει η ΑΕΚ κι έχουν βγει και πρωταγωνιστούν ομάδες της επαρχίας. Και δέχονται πόλεμο για να μην της… πετάξουν εκτός τετράδας αυτές τις ομάδες (σ.σ. της επαρχίας). 

Για το αγωνιστικό σκέλος: «Το μεγάλο πρόβλημα μέχρι τώρα είναι ο τραυματισμός του Πέτρογλου. Αν έπαιζε αυτός, θα ήμασταν τριτο-τέταρτοι τώρα. Είναι βαρόμετρο… Και από ‘κει και πέρα θα φαινόταν τι θα κάναμε πιο μετά, ανάλογα και με τις προσθήκες του Δεκεμβρίου». 

Για το πώς είναι ψυχολογικά ο κόουτς Ελγκέτα: «Είναι απογοητευμένος. Όταν ήρθε, πήρε άλλες διαβεβαιώσεις (όπως όλοι μας), τότε φαινόταν καλά η κατάσταση και γι’ αυτό υπογράψαμε (κι εμείς). Δυστυχώς έφυγε ο κ. Κωτσάτος και ήρθαν αυτά τα προβλήματα. Κάνει υπομονή ο Ελγκέτα, έχει φτάσει στο αμήν. Δεν ξέρω αν έχει βγάλει εισιτήριο για να φύγει… αλλά είναι σίγουρα προβληματισμένος που δεν μπορούμε να κάνουμε καν προπόνηση». 

Για τον λόγο που έφυγε απ’ τον Παναθηναϊκό: «Δεν με θέλανε στον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό έφυγα και πήγα στον Ολυμπιακό. Μου είπαν θα υπογράψουμε συμβόλαιο, αλλά δεν ήρθαν ποτέ στο γήπεδο για το ραντεβού που θα κάναμε…». 

Για τις εξελίξεις: «Απ’ τη διοίκηση της ΑΕΚ έχουμε ακούσει πως είτε θα λήξουν καλώς, είτε κακώς τα νέα για το τμήμα. Είτε ότι υπάρχουν λεπτά, είτε όχι… Περιμένουμε αυτό και από πρώτη Δεκεμβρίου, μπορούμε όλοι οι παίκτες να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια για να μείνουμε ελεύθεροι αν δεν γίνει κάτι». 

Για το αν έχει προτάσεις από άλλες ομάδες: «Πολλοί ψάχνονται, πολλοί έχουν προτάσεις. Κι εγώ έχω, αλλά δεν θέλω να φύγω απ’ την ΑΕΚ. Αν φύγω, θα με αναγκάσουν οι καταστάσεις… Από το βόλεϊ ζω και κάπως πρέπει να τα φέρνω βόλτα. Περιμένουμε αυτή την εβδομάδα να μας πουν τι μέλλει γενέσθαι. Μακάρι να έρθουν κάποια χρήματα και να κυλήσουν όλα ομάδα στη συνέχεια… 

Για την εικόνα του πρωταθλήματος: «Το πρωτάθλημα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι σε κατάσταση τραγική. Παίκτες που παίζουν τώρα, τότε δεν θα περνούσαν ούτε έξω απ’ τα γήπεδα της Α2. Ευτυχώς βγάλαμε μια καλή γεννιά παιδιών που έφυγαν για το εξωτερικό και κρατούν ψηλά την σημαία της Εθνικής. Ολυμπιακός, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΠΑΟΚ θα παλέψουν για τον τίτλο» 

Материалы по теме:

A2 Ανδρών: Πέρασε «αέρας» από την Αλεξανδρούπολη ο Απόλλωνας Καλαμαριάς
  Σε περίπου μια ώρα και 20 λεπτά ο Απόλλων Καλαμαριάς έκαμψε την αντίσταση της ΓΕΑ και πήρε το πολύτιμο τρίποντο για την 12η αγωνιστική ...
LIVE από το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» για την Volley League: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Νίκη Αιγινίου 2-3 (τελικό αποτέλεσμα)
  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στον αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Νίκη Αιγινίου για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League. Καλησπέρα από ...
Κύπελλο Ελλάδος: Αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ με ψηλά το κεφάλι για την ΑΕ Κομοτηνής
  Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-1 σετ την ΑΕ Κομοτηνή στο PAOK Sports Arena και έκλεισε θέση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας 2018-19. Οι ...
Α2 Ανδρών: Δεν τα κατάφερε στην Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη η ΓΕ Αλεξανδρούπολης
  Την ήττα απέναντι στον αδύνατο φέτος Άρης γνώρισε στην Μίκρα για την 9η αγωνιστική η ΓΕ Αλεξανδρούπολης με 3-1. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης που φέτος ...
Κλήρωση Α2 Γυναικών: Όλο το πρόγραμμα της Νίκης Αλεξανδρούπολης
Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης -  Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα η κλήρωση του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α2 Κατηγορίας Γυναικών, στον ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here