Με μετάλλια επέστρεψαν από την Βουλγαρία τα παιδιά του ΑΟΕΓΑ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν τα παιδιά του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης (Ο.Ε.Γ.Α.) στο Διεθνές Τουρνουά Ενόργανης Γυμναστικής “Lyobcho Solashky” που διεξήχθη στις 22-23 Νοεμβρίου 2014 στο Μπλαγκοεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά συμμετείχαν ομάδες από 6 χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Αγγλία, Αζερμπαϊτζάν, Σερβία,  Σκόπια) με 180 παιδιά από 7–12 χρονών.

Οι εκπρόσωποι της Αν. Μακεδονίας και Θράκης στο συγκεκριμένο άθλημα και παρά τις δύσκολες συνθήκες που προπονούνται, απέδειξαν με τις διακρίσεις τους, ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο! Ο προγραμματισμός και η ποιοτική δουλειά που ακολουθείται, πάντα μακροπρόθεσμα αποδίδει καρπούς.

Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και πολλά ψυχικά αποθέματα. Συναγωνίστηκαν με παιδιά που δουλεύουν σε πολύ καλύτερες συνθήκες και με ομοσπονδιακούς προπονητές! Χαρακτηριστικό δυσκολίας, ήταν ο χρόνος προσαρμογής των παιδιών του Ο.Ε.Γ.Α. στα όργανα τελευταίας τεχνολογίας που υπήρχαν για τον αγώνα και η κούραση από το ταξίδι.

Για την ιστορία ο Γιώργος Κελεσίδης κατέκτησε την 3η θέση στο σύνθετο ατομικό (χάλκινο μετάλλιο) με 2 χρυσά μετάλλια στους κρίκους και στο άλμα και 1 χάλκινο στον ίππο με λαβές.

Η ομάδα των κορασίδων αποτελούμενη από την Ευαγγελία Δημούδη, την Ελισσάβετ Κορωνίδου και την Ναταλία Κομήτη κατέκτησαν την 1η θέση στο σύνθετο ομαδικό με το κύπελλο να έρχεται στην Αλεξανδρούπολη.

Η Ευαγγελία Δημούδη κατέκτησε την 2η θέση (αργυρό μετάλλιο) στο σύνθετο ατομικό, με 1 χρυσό μετάλλιο στο άλμα και 1 χάλκινο μετάλλιο στην δοκό και η Ελισσάβετ Κορωνίδου την 4η θέση στο σύνθετο ατομικό και 1 αργυρό μετάλλιο στο άλμα.

Η ομάδα των παγκορασίδων αποτελούμενη από τις Καλλιόπη Χρονάκη, Άννα-Μαρία Κελεσίδου, Μαρηλία Πλουμίδου, Αγάπη Βασιλακάκη και Δήμητρα Δαμκαλή έδωσε σπουδαίο αγώνα. Αποκόμισαν με την προσπάθεια τους, σημαντικές εμπειρίες που θα επιδράσουν θετικά στην εξέλιξη τους, στο μέλλον.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βαθμολογίες των παιδιών ήταν σύμφωνα με τον κώδικα της F.I.G. σε μεγαλύτερες κατηγορίες, με ελεύθερα προγράμματα.