Απόντος Τόρο η Ρόμα έφαγε γκολ στο τέλος και παίζει πλέον τελικό πρόκρισης με Σίτι

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Σε πρόωρο τελικό με την πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι, ελπίζουμε παρόντος του Βασίλη Τοροσίδη, θα κριθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ για την Ρόμα, μετά την ισοπαλία που έφερε στην Μόσχα (όπου ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις) και την εντυπωσιακή νίκη με ανατροπή που πέτυχε στα τελευταία λεπτά η Μάντσεστερ Σίτι επί της Μπάγερν Μονάχου.

 

Ο Τοροσίδης δεν έπαιξε στη Μόσχα λόγω του τραυματισμού του. Αγωνίστηκαν όμως κανονικά οι Κώστας Μανωλάς και Χοσέ Χολέμπας. Οι ιταλοί προηγήθηκαν με εντυπωσιακό φάουλ του Τότι στο 44′, είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία όλου του δευτέρου ημιχρόνου στο 80′ όταν ο Λιάιτς βγήκε μόνος του με τον Ακινφέεφ αλλά νικήθηκε, αλλά τελικά ισοφαρίστηκαν από την ΤΣΣΚΑ στην παγωμένη Μόσχα στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων του αγώνα από το πουθενά, με μία… σέντρα του Μπερεζούτσκι.

Πλέον η Ρόμα είναι ισόβαθμη στους 5 πόντους όχι μόνο με την ΤΣΣΚΑ αλλά και την Σίτι που λίγο αργότερα πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και παρθενική της ως πρωταθλήτρια Αγγλίας στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Μπορεί για ένα ημίχρονο να έδειξαν πως δεν ήταν ικανοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, εστω κι αν η Μπάγερν έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 20′, αλλά εν τέλει πήραν αυτό που ήθελαν. Στα τελευταία λεπτά μέτρησε το κίνητρο και η κλάση του Αγκουέρο και με αυτό τον τρόπο η ομάδα του Πελεγκρίνι έπιασε στους πέντε βαθμούς τις Ρόμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αρκετά ανοιχτό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Η Μπάγερν μπήκε για να παίξει το γνωστό της παιχνίδι με τις πολλές πάσες και την καλή κυκλοφορία μπάλας, πήρε τα ηνία του αγώνα και έχασε δύο καλές ευκαιρίες. Ωστόσο, μία αντεπίθεση ήταν αρκετή για να εκτεθεί η άμυνά της. Ο Αγκουέρο ανατράπηκε από τον Μπενατιά, ο οποίος όχι μόνο υπέπεσε σε πέναλτι, αλλά άφησε την ομάδα του και με παίκτη λιγότερο. Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ από τη βούλα και οι Άγγλοι έδειχναν να έχουν το ματς εκεί που ήθελαν.

Η Μπάγερν, όμως, βρήκε ξανά τα πατήματά της έστω κι αν έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Στο 40′ ισοφάρισε σε 1-1 με πολύ έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Αλόνσο και στο 45′ έκανε την απόλυτη ανατροπή. Ο Λεβαντόφσκι έχοντας και την τύχη μαζί του νίκησε τον Χαρτ εκθέτοντας παράλληλα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Σίτι. Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο κλήθηκαν να επιτεθούν, τα λεπτά περνούσαν, αλλά τίποτα δεν άλλαζε μέχρι που φτάσαμε στο 85′. Ο Γιόβετιτς έκλεψε την μπάλα, ο Αγκουέρο σκόραρε και το γήπεδο πήρε φωτιά. Η πίεση της Σίτι αυξήθηκε και από ένα λάθος του Μπόατενγκ ο Αγκουέρο πέτυχε και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις δίνοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Κατά τα άλλα, από τους αγώνες της Τρίτης ξεχωρίζει το νέο χατ τρικ του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος τέσσερις μέρες μετά το χατ τρικ επί της Σεβίλλης που τον έκανε πρώτο σκορερ στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβιζιόν, πέτυχε με τον ίδιο τρόπο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο να γίνει ο πρώτος σκόρερ και του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τα τρία τέρματα που πέτυχε στο ΓΣΠ δεν βοήθησε απλα τους μπλαουγκράνα να φύγουν με ένα ξεκούραστο 0-4 από την Κύπρο, αλλά ξεπέρασε τον Ραούλ και με τα 74 γκολ του είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για την ιστορία, στον έκτο όμιλο, όλα έχουν τελειώσει αναφορικά με την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και απλά το Μπαρτσελόνα – Παρί θα κρίνει την πρωτιά. Όπως βέβαια και το Άγιαξ – ΑΠΟΕΛ θα κρίνει την τρίτη θέση που δίνει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Συνοπτικά τα αποτελέσματα στους αγώνες της Τρίτης και οι βαθμολογίες, ανά όμιλο:

 

5ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρόμα 1-1 (90’+3 Βασίλι Μερεζούτσκι – 43′ Τότι)

Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου 3-2 (21′ πέν., 85′, 90’+1 Αγκουέρο – 40′ Τσάμπι Αλόνσο, 45′ Λεβαντόσκι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν 12 (13-4)

2. Ρόμα 5 (8-12)

3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5 (6-10)

4. Μάντσεστερ Σίτι 5 (7-8)

 

6ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΕΛ – Μπαρτσελόνα 0-4 (27′ Λουίς Σουάρεζ, 38′, 58′, 86′ Μέσι)

Παρί Σεν Ζερμέν – Άγιαξ 3-1 (33′, 83′ Καβάνι, 78′ Ιμπραΐμοβιτς – 67′ Κλάασεν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παρί Σεν Ζερμέν 13 (9-4)

2. Μπαρτσελόνα 12 (12-4)

3. Άγιαξ 2 (4-10)

4. ΑΠΟΕΛ 1 (1-8)

 

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Σάλκε – Τσέλσι 0-5 (2′ Τέρι, 29′ Γουίλιαν, 44′ αυτ. Κίρχοφ, 76′ Ντρογκμπά, 78′ Ραμίρεζ)

Σπόρτινγκ – Μάριμπορ 3-1 (10′ Κάρλος Μανέ, 35′ Νάνι, 65′ Σλιμανί – αυτ. 42′ Τζέφερσον)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 11 (14-2)

2. Σπόρτινγκ 7 (11-9)

3. Σάλκε 5 (8-14)

4. Μάριμπορ 3 (4-12)

 

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπατε Μπορίσοφ – Πόρτο 0-3 (56′ Έκτορ Ερέρα, 65′ Τζάκσον Μαρτίνεζ, 89′ Τέγιο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μπιλμπάο 0-1 (68′ Σαν Χοσέ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Πόρτο 13 (15-3)

2. Σαχτάρ 8 (14-3)

3. Μπιλμπάο 4 (3-6)

4. Μπατε 3 (2-22)