Από αντίπαλος Εθνικού και Ορεστιάδας, συμπαίκτης του Κουμεντάκη στο Καμπιονάτο!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Η Λαμία έχασε όπως αναμενόταν την Κυριακή με 3-0 στην Κηφισιά στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την έκτη αγωνιστική, παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας καθώς είναι και η μοναδική ομάδα που δεν έχει ακόμη κερδίσει ματς (έναν βαθμό έχει πάρει κόντρα στον ΠΑΟΚ ενώ έχει ως γνωστόν ήδη αγωνιστεί και ηττηθεί καθαρά από Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα στην έδρα της).

Πλέον όμως η ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο θρακιώτης παίκτης Κώστας Γκιρτζίκης έχει πλέον άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα, αφού είναι και χωρίς βασικό πασαδόρο. Ο Ράιλι ΜακΚίμπιν, η μεταγραφική έκπληξη της ομάδας της Ρούμελης το καλοκαίρι, αποχαιρετά τον Γυμναστικό του Γιάννη Μέλκα και επιστρέφει στο καμπιονάτο, όπου αγωνιζόταν πριν έρθει πέρσι στον ΠΑΟΚ. Που πάει; Στην… Ραβέννα, την ομάδα του Εβρίτη Ραφαήλ Κουμεντάκη. Έτσι από αντίπαλος του Εθνικού και της Λαμίας και συμπαίκτης του Γκιρτζίκη, γίνεται συμπαίκτης του Κουμεντάκη σε έενα σαφώς πιο ισχυρό πρωτάθλημα.

Ο Αμερικάνος πασαδόρος είχε όρο στο συμβόλαιο του ότι εφόσον βρεθεί μια καλή πρόταση από άλλο πρωτάθλημα θα αποχωρήσει χωρίς αποζημίωση (γι’ αυτό και οι πληροφορίες θέλουν τον ΜακΚίμπιν να έχει υπογράψει έναντι μόλις 12.000 ευρώ στην Λαμία) κι αυτό τελικά συνέβη με μια απίθανη καραμπόλα.  Η Ζενίτ Καζάν έχασε τον Αμερικάνο ακραίο Ματ Άντερσον, αλλά αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με πασαδόρο και επέλεξε τον Γάλλο Τονιουτί που έπαιζε στην Ραβέννα με την τελευταία να καταλήγει στον ΜακΚίμπιν ως τον αντικαταστάτη του.