Οι πρώτες δηλώσεις Τζελέπη και Μποροβήλου μετά την εκλογή τους στην προεδρία της Super League

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Τις πρώτες τους δηλώσεις ως πρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος της Super League έκαναν ο νέος πρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Τζελέπης, λίγο μετά την ολοκλήρωση της τετράωρης σχεδόν συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του. Έχουμε αναλάβει μεγάλη ευθύνη. Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν από όλους μας πρέπει να είναι κοινές, να υπάρξει συναίνεση, πίστη για το άθλημα που υπηρετούμε. Για να προχωρήσουμε, οι λύσεις θα πρέπει να είναι κατ’ ομολογία κοινές», είπε ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών και των διαπιστευμένων δημοσιογράφος ο νέος αναπληρωτής πρόεδρος της Super Legue Δημήτρης Τζελέπης.

Νωρίτερα είχε μιλήσει ο νέος πρόεδρος Γιώργος Μποροβήλος: «Αναλαμβάνουμε τη διοίκηση της Super League κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, το γνωρίζουμε. Πρέπει το ποδόσφαιρο να κάνει βήματα προόδου. Εύκολα γκρεμίζεις, αλλά δύσκολα φτιάχνεις. Στο δύσκολο δρόμο, δεν είναι έργο του ενός ή των δύο. Θα επιδιώξουμε να κάνουμε πράγματα με συναίνεση για να έχει κέρδος το ποδόσφαιρο», τόνισε αρχικά ο Γιώργος Μποροβήλος. Και πρόσθεσε: «Χωρίς να θέλω να φανώ γενικόλογος, κατέθεσα στο συμβούλιο κάποια θέματα. Σιγά σιγά θα τα κάνουμε πράξη με συνεργασία και καλή θέληση για να κάνουμε την μπάλα το λαοφιλέστερο άθλημα για τον Έλληνα και να ξαναφέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Χωρίς να είμαι υπερόπτης, όλοι μαζί, με συναίνεση, να κοιτάξουμε το ποδόσφαιρο και όχι το συμφέρον του ενός».

Όπως είναι φυσιολογικό, αν και οι δηλώσεις ήταν κοινές, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πρωτίστως στον νέο πρόεδρο και αυτός δέχτηκε όλες τις ερωτήσεις. Για το πώς θα έρθει η συναίνεση είπε: «Είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα δώσουμε αγώνα με τις θέσεις μας, το έργο μας και την καθημερινή δουλειά. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα ΕΠΟ, Πολιτείας και των εμπλεκομένων με οποιαδήποτε ιδιότητα στο ποδόσφαιρο – γι’ αυτό καλώς και εσάς (σ.σ. τους δημοσιογράφους) – ώστε πραγματικά να μην πάμε ακόμα παρακάτω». Σε ερώτηση για το λόγο που είναι αισιόδοξος απάντησε: «Δεν λύθηκαν σήμερα τα προβλήματα, αλλά είδα ότι υπάρχει μια καλή διάθεση. Χωρίς τέτοια διάθεση και πρόθεση δεν μπορεί να γίνει τίποτα, γι’ αυτό θα τη θέλαμε συνοδοιπόρο στην πράξη».

Για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα σχολίασε: «Εκτιμώ ότι μετά την κοινή ανακοίνωση που ομόφωνα συμφωνήσαμε, η ΕΠΟ θα άρει την απόφασή της και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχουμε πρωτάθλημα. Είναι στη βάση προηγούμενης ανακοίνωσης του ΠΑΟΚ εκείνη που θα εκδοθεί, με κάτι άλλο στο τέλος. Θα τη δείτε». Για την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία της επιχείρησης της οικογένειας Σπάθα, ξεκαθάρισε: «Δεν έχω υπόψη το περιστατικό, δεν το έχω ακουστά, από εσάς το ακούω πρώτη φορά και δεν μπορώ να πάρω θέση».

Τέλος, σε ερώτηση για το γεγονός ότι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν συμφώνησαν με την επιλογή του και ότι ο Παναθηναϊκός ήταν αρνητικός και το καλοκαίρι, ανέφερε: «Είμαι ευτυχής που σε μια δύσκολη στιγμή με εμπιστεύτηκαν 13 ομάδες για τη θέση του προέδρου. Το μόνο που έχω να δηλώσω είναι πως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι μεγάλες ομάδες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν ξεχωριστές ψηφοφορίες για τον πρόεδρο και τον αναπληρωτή πρόεδρο και γεγονός είναι ότι στο πρόσωπο Τζελέπη υπήρξε μεγαλύτερη συναίνεση σε σχέση με αυτό του Μποροβήλου. Η ανακοίνωση της Super League για το θέμα της εκλογής νέου προέδρου έχει ως εξής: 

«Πρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη ο κ. Γιώργος Μποροβήλος. Επί 16 ψηφισάντων ο κ. Μποροβήλος (ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης) έλαβε 13 θετικές ψήφους, μια αρνητική ψήφο, ενώ δύο ΠΑΕ ψήφισαν “λευκό”. Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο κ. Δημήτρης Τζελέπης (ΠΑΕ Πανθρακικός). Επί 16 ψηφισάντων, ο κ. Τζελέπης έλαβε 14 θετικές ψήφους, ενώ δύο ΠΑΕ ψήφισαν “λευκό”».