Ξαναλλάζει το πρόγραμμα Ξάνθης και Πανθρακικού! Τρόμος για νέες αναβολές λόγω… εκλογών ή καιρού

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Σε αδιέξοδο βρίσκεται η Super League μετά και την αναβολή της 11ης αγωνιστικής και ενώ κανείς ακόμα δεν ξέρει αν θα μπορέσει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει το επόμενο σαββατοκύριακο. Η αναπροσαρμογή των ημερομηνιών αποτελεί θέμα στην ημερήσια διάταξη του έκτακτου συμβουλίου της Λίγκας, το οποίο όμως έχει να ασχοληθεί και με εκλογή νέου προέδρου και τα θέματα της βίας, με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς πότε θα γίνει τι.

 

Μετά την 6η αγωνιστική που είχε προγραμματιστεί για την μεθεπόμενη Τετάρτη αλλά λογικά οι ημερομηνίες θα τροποποιηθούν και πάλι, η Σούπερ Λιγκ βρίσκεται να… χρωστάει ακόμα μία αγωνιστική, την 11η. Αυτή που επρόκειτο να γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο, κάτι που ως γνωστόν δεν συνέβη. Έτσι στην Λίγκα καλούνται να κάνουν έναν νέο… μαραθώνιο προγραμματισμού, αν και κανείς δεν είναι στην παρούσα φάση σε θέση να οριοθετήσει χρονικά το πότε θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Που η Σούπερ Λίγκα έχει δύο αναβολές. Άπαντες ελπίζουν να γίνει το επερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η νέα συζήτηση βέβαια που θα τεθεί επί τάπητος θα είναι από ποιά αγωνιστική θα γίνει το 2ο φετινό restart της Λίγκας. Στην προηγούμενη περίσταση είχε κριθεί σκόπιμο το πρωτάθλημα να συνεχιστεί από την αμέσως επόμενη αγωνιστική και όχι την εκκρεμούσα 6η. Ωστόσο θα κάνει κάτι τέτοιο η Λίγκα και θα χρωστιούνται δύο ολόκληρες αγωνιστικές;

Κάτι τέτοιο μπορεί λοιπόν να μην γίνει τώρα και να αποφασιστεί η επανέναρξη να είναι από την 11η αγωνιστική και μετά. Ωστόσο αυτό απαιτεί νέο προγραμματισμό. Επειδή όμως παράλληλα έχει οριστεί εμβόλιμη αγωνιστική (η 6η) για τις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, τα πράγματα περιπλέκονται ξανά. Η διακοπή των Χριστουγέννων δεν είναι πια τόσο μακριά ενώ στις αρχές Γενάρη ξαναμπαίνει στο καλεντάρι το Κύπελλο, που μεταφέρθηκε τότε από τις αρχές Δεκέμβρη ακριβώς για να μπορέσει να διεξαχθεί η αναβληθείσα αγωνιστική στο πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα που τρέμει η Super League είναι η πιθανότητα διενέργειας εθνικών εκλογών μέσα στο 2015 , που κατά πάγια τακτική τα τελευταία χρόνια θα επιφέρει νέο stop στις εθνικές κατηγορίες. Προσθέστε και τον… καιρό, με τον οποίο κανείς δεν μπορεί να τα βάζει και ουδείς γνωρίζει πότε μπορεί να αγριέψει οδηγώντας σε αναβολή κάποιους αγώνες, αλλά και το γεγονός ότι τέσσερις ομάδες εξακολουθούν να έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσει, με τις τρεις να διεκδικούν βάσιμα να τις έχουν και με την έλευση του 2015.

Όλα αυτά οδηγούν σε ένα μίνι… μπάχαλο με τις ημερομηνίες. Οι αρμόδιοι καλούνται να φτιάξουν ένα νέο πρόγραμμα, με στόχο να αποφύγουν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μετά το Πάσχα και άρα να παίζεται μπάλα ακόμα και τον Ιούνιο. Μόνος σύμμαχος σε όλα αυτά; Όσο και αν στεναχωριέται κανείς, η κατάντεια της Εθνικής Ομάδας και το γεγονός ότι ευτυχώς το 2015 δεν έχει κάποια διοργάνωση (Μουντιάλ ή Euro) ώστε να είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει το πρωτάθλημα ως τα τέλη Απριλίου για να ενσωματωθούν μετά οι διεθνείς.

Αγώνες θα έχει μεν η Εθνική για τα προκριματικά του Euro και μάλιστα τον Ιούνιο υπάρχει το μακρινό και δύσκολο ταξίδι στα Φερόε, αλλά στην μεγάλη ανάγκη θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα (ουσιαστικά τα πλέι οφ) αμέσως μετά…