ΕΣΠΕΘΡ Γυναικών: Όσα έγιναν στον αγώνα Φοίνικας – ΑΟ Ορεστιάδας

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ο Φοίνικας ηττήθηκε από την Ορεστιάδα με 1-3 σετ στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Γυναικών που διοργανώνει η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας.

 

Ειδικότερα η ομάδα του ΑΟΟ έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε στις λεπτομέρειες να επικρατήσει της ομάδας από την Αλεξανδρούπολη. Στο πρώτο σετ οι αθλήτριες του Βορείου Έβρου ξεκίνησαν πολύ δυνατά, προηγήθηκαν με 10-16 και 12-21, βασιζόμενες στις σωστές επιθέσεις της Πασαλίδου και την καλή υποδοχή, φθάνοντας έτσι εύκολα στην κατάκτηση του σετ με 17-25. Το δεύτερο σετ υπήρξε πιο ανταγωνιστικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τις γηπεδούχες να έχουν το προβάδισμα καθ’όλη τη διάρκεια του σετ, 8-4 και 18-15, και έχοντας ως πρωταγωνίστριες τις Σιρδάρη και Κωνσταντινίδη, κατάφεραν να επικρατήσουν με 25-22 ισοφαρίζοντας στο παιχνίδι.

Στο τρίτο σετ, ενώ οι παίκτριες του Φοίνικα ξεκίνησαν δυνατά, καθώς βρέθηκαν μπροστά με 10-2, στη συνέχεια σταδιακά έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους, ενώ τα κορίτσια του ΑΟΟ ανέβασαν στροφές, βελτίωσαν άμυνα και μπλοκ, κατακτώντας το σετ με 19-25. Το τέταρτο σετ ήταν πολύ συναρπαστικό με τις δύο Θρακιώτικες ομάδες να εναλλάσονται στο σκορ και να πηγαίνουν πόντο-πόντο, 11-10 και 16-17. Έγιναν φοβερές μονομαχίες πάνω στο φίλε με την Μουσουνάκη να κάνει πολύ καλή δουλειά από πλευράς γηπεδούχων, ενώ από τις φιλοξενούμενες ξεχώρισαν οι Μαυρίδου και Σαρδάνη, οι οποίες βοήθησαν σημαντικά την Ορεστιάδα να φτάσει στην επικράτηση, κερδίζοντας το σετ με 29-31.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αθλήτριες του Φοίνικα και του ΑΟ Ορεστιάδας πρόσφεραν πολύ ωραίο θέαμα στους 50 φιλάθλους, που βρέθηκαν στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης, αφήνοντας υποσχέσεις για καλύτερη συνέχεια στους επόμενους αγώνες πρωταθλήματος. 

Τα σετ: 17-25, 25-22, 19-25, 29-31

Φοίνικας (Ανδραβίζος): Κουρτίδου, Αλεξανδροπούλου, Σιρδάρη, Κωνσταντινίδου, Μουσουνάκη, Γκούβερ, Βογιατζή Π. (λ) / Εμμανουηλίδη, Οικονομίδου (λ)

ΑΟ Ορεστιάδας (Πασαλίδης): Καρδαμανίδου, Σωτηρίου, Κωνσταντάρα, Πασαλίδου, Μαυρίδου, Δεβετζή, Φιλιππίδου (λ) / Σαρδάνη