ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στο ντέρμπι του Άρδα Καστανεών με το Νεοχώρι

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

 – Ήταν το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι του προγράμματος αυτό του Άρδα Καστανεών με τον Α.Ο.Νεοχωρίου, αφού οι δύο ομάδες βρίσκονταν στην τριάδα της βαθμολογίας του βορείου ομίλου που οδηγούν στα play off ανόδου, αν και το αποτέλεσμα έδειξε τη ποιότητα των φιλοξενουμένων.

Ο Α.Ο.Νεοχωρίου όπως περιγράφει το radioevros, κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν με αποτέλεσμα να πάρει μια νίκη που δεν ήταν όσο εύκολη δείχνει το τελικό σκορ, αλλά είναι πολύ σημαντική για την τελική έκβαση του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν η δύναμη και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος με αποτέλεσμα να διακοπεί πολλές φορές το παιχνίδι με αποτέλεσμα να δοθούν συνολικά και στα δύο ημίχρονα 12 λεπτά καθυστερήσεων (4 στο πρώτο μισό και 8 στο δεύτερο). Ο διαιτητή του αγώνα Βασιλόπουλος και οι βοηθοί του Καραΐσκος και Τουτζιαράκης ήταν καλοί χωρίς να αφήσουν παραπονούμενους παίχτες και προπονητές των δύο ομάδων.

Το  παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς κάτι με τον Άρδα να έχει ανούσια κατοχή της μπάλας, αλλά στην πρώτη ευκαιρία του στο 15, το Νεοχώρι έκανε το 0-1 κόντρα στην ροή του αγώνα, όταν μετά από σέντρα του Κιτσικούδη η μπάλα πέρασε από τον Ρουσσίδη Θ. που δεν κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα, κάτι που κατάφερε εξ επαφής στην συνέχεια της φάσης ο Ρουσσίδης Αθ. με προβολή. Στο 26΄το Νεοχώρι αιφνιδίασε ξανά κάνοντας το 0-2 όταν ο Λόλακας από την μεγάλη περιοχή του Άρδα έκανε αφύλακτος το σουτ και η μπάλα έγλυψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ντινούδη και κατέληξε στα δίχτυα του. Πρώτη καλή στιγμή για τον Άρδα είχαμε στο 33′, όταν σε γέμισμα από μακρινή απόσταση του Σ. Πετρόπουλου στον Νικολαΐδη που από καλή θέση κοντά στην μικρή περιοχή έπιασε  την κεφαλιά αλλά έστειλε στέλνει την μπάλα μόλις άουτ. Στο 36΄ ακυρώθηκε γκολ για το Νεοχώρι, όταν σε εξαιρετική σέντρα του Κιολέ στον Θ. Ρουσσίδη , η κεφαλιά του στα δίχτυα των καστανιών αλλά βρισκόταν σε θέση off side σύμφωνα με τον πρώτο βοηθό της αναμέτρησης Καραΐσκο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρδας μετά τις αλλαγές του Χρηστούδη (πέρασε τους Κασπαρίδη και Χαρχάλη στην θέση των Νάκου και Μυλωνά) μπήκε δυνατά και στο 47΄μετά από σέντρα του Καπετανίδη ο Κ. Πετρόπουλος κατέβασε τη μπάλα ωραία με το στήθος αλλά το γυριστό σουτ του στην κίνηση πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 55΄το δυνατό σουτ του Καπετανίδη από μακρινή απόσταση πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σαμουρίδη και του Νεοχωρίου. Και αντί να γίνει το 1-2, έγινε το 0-3 και κάπου εκεί τελέιωσε το παιχνίδι, όταν στο 59΄είχαμε ένα εκπληκτικό γκολ του έμπειρου Θεμελή από απόσταση 30 μέτρων, όπου κρεμάσε με μαγικό πλασέ τον Ντινούδη που ήταν μερικά βήματα εκτός θέσης.  Ο Άρδας προσπάθησε να μειώσει στο 76, όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καπετανίδη με φάλτσο από καλή θέση έξω από την περιοχή, αλλα η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του εξουδετερωμένου Σαμουρίδη και βγήκε αουτ. Την τελευταία σημαντική στιγμή του αγώνα την έχασε πάλι ο Άρδας στο 82΄, όταν σε σέντρα του Γουγουλιά ο Γενηκομσίου δεν καταφέρνει σχεδόν εξ επαφής να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Α.Ο.Νεοχωρίου και την στέλνει άουτ.

ΆΡΔΑΣ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ (Χρηστούδης): Ντινούδης, Γουγουλιάς, Καμπακίδης, Γενηκιμσίου, Μυλωνάς (45΄Κασπαρίδης), Σ. Πετρόπουλος, Νάκου (45΄Χαρχάλης), Κ. Πετρόπουλος, Νικολαΐδης (83΄Μπαξεβανίδης), Καπετανίδης, Δαρβούδης

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Κυργιαλάνης): Σαμουρίδης, Βουζιανάς (84΄Σ. Δημητριάδης), Κιτσικούδης, Δ. Δημητριάδης, Μποϊδανίδης, Κουζουλός (66΄Μαλτούδης), Λόλακας, Νικολαΐδης, Α. Ρουσσίδης, Κιολές, Θ. Ρουσσίδης (47′ Θεμελής)