Τρισμέγιστη γκάφα σε αθλητική εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού της Θράκης…

Γράφει ο Κουτσοballης

– Το ξέρατε ότι η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού δίνει αυτήν την Κυριακή μεγάλο αγώνα στην Κωνσταντινούπολη, διεκδικώντας να φέρει στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό στέμμα; Το ξέρετε ότι στην ίδια Πόλη βρίσκεται και αυτή του Παναθηναϊκού, που όμως δεν τα κατάφερε την Παρασκευή και θα διεκδικήσει την τρίτη θέση στο φάιναλ φορ; Αν όχι, καιρός να το μάθετε και όλοι μαζί να προσευχηθείτε να κερδίσουν οι ερυθρόλευκοι στον τελικό και οι πράσινοι στον μικρό… ημιτελικό, όπως ευχήθηκε το Σάββατο κατ’ επανάληψη ραδιοφωνική παραγωγός σε γνωστό ραδιόφωνο της Θράκης, κατά την διάρκεια δημοφιλούς αθλητικής εκπομπής!

 

Η εκπομπή που μεταδίδει κάθε Σάββατο τις εξελίξεις από τα γήπεδα του τοπικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος και αναμφισβήτητα αποτελεί μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Διάφοροι συνεργάτες ακροβολισμένοι στα γήπεδα και μια γυναίκα παραγωγός στον συντονισμό από το στούντιο. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Κανείς δεν έχει απαιτήσεις από τοπικά μέσα ενημέρωσης να υπάρχει ο απόλυτος επαγγελματισμός, άλλωστε όλοι από χόμπι ασχολούμαστε, αλλά τουλάχιστον είναι σημαντικό όποιος πιάνει μικρόφωνο, να διαθέτει στοιχειώδεις γνώσεις.

Βρισκόμασταν στο ημίχρονο των αγώνων, όταν η συντονίστρια αποφάσισε να ενημερώσει για τις υπόλοιπες, γενικού ενδιαφέροντος αθλητικές ειδήσεις. Και εκεί ακούστηκαν τα εξής: “Να τονίσουμε ότι χθες η ομάδα του Ολυμπιακού κατάφερε να πάρει το αίμα της πίσω από την Μπαρτσελόνα, να κερδίσει, να προκριθεί στον μεγάλο τελικό και αύριο να διεκδικεί στην Κωνσταντινούπολη το τρόπαιο, που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ελληνική ομάδα να κερδίζει μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε να προκριθεί και αυτός, θα αγωνιστεί τώρα στον μικρό ημιτελικό και ευχή όλων είναι να κερδίσει και να κατακτήσει την τρίτη θέση. Η μεγάλη μέρα είναι αυτήν την Κυριακή και να ευχηθούμε στις δύο ελληνικές ομάδες να θριαμβεύσουν μέσα στην Κωνσταντινούπολη, που σημαίνει τόσα πολλά για εμάς…”.

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν αναμεταδίδονταν κάποια προπέρσινη εκπομπή του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού. Ζωντανή ήταν η (αθλητική) εκπομπή, που μεταδόθηκε το Σάββατο (22 Νοεμβρίου του 2014), με απευθείας συνδέσεις με τα γήπεδα. Τα ανωτέρω ειπώθηκαν στην διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου. Το πιο ενδιαφέρον; Κανείς από τους διάφορους συνεργάτες που βρίσκονταν στα γήπεδα και έβγαιναν ο ένας μετά τον άλλον στον ραδιοφωνικό αέρα δεν βρέθηκε να διορθώσει το λάθος, με αποτέλεσμα αυτό να επαναληφθεί στο τέλος της εκπομπής, όταν στην αποφώνηση, μετά την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων του τοπικού πρωταθλήματος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης, η παρουσιάστρια της εκπομπής ευχήθηκε και πάλι καλή επιτυχία στις δύο ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

Τι είχε συμβεί, πέρα από το προφανές ότι το μικρόφωνο είχε καταληφθεί για την αθλητική αυτή εκπομπή από άτομο που είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με τα σπορ; Την Παρασκευή η ΝΕΡΙΤ Sports προκειμένου προφανώς να καλύψει το κενό που είχε στο πρόγραμμά της, αποφάσισε να μεταδώσει σε επανάληψη τους ημιτελικούς αγώνες του final four  της Κωνσταντινούπολης, που διοργανώθηκε εκεί πριν δυόμισι χρόνια. Από ό,τι φαίνεται λοιπόν, η παρουσιάστρια της συγκεκριμένης αθλητικής εκπομπής, που έχει και τον ρόλο της συντονίστριας στις μεταδόσεις του τοπικού πρωταθλήματος, είδε τους συγκεκριμένους αγώνες, νόμισε ότι αφορούν το σημερινό γίγνεσθαι και έσπευσε να ενημερώσει για την εξέλιξή τους το θρακιώτικο ραδιοφωνικό κοινό!

Αν μας διαβάσει πάντως, την προτρέπω να πάει σε ένα πρακτορείο και αν βρει, να παίξει τον συγκεκριμένο τελικό στο… στοίχημα. Ας ποντάρει σε νίκη του Ολυμπιακού μέσα στην Κωνσταντινούπολη στο τελευταίο σχεδόν δευτερόλεπτο με σουτ του Πρίντεζη! Είναι πρόβλεψη που λογικά θα πληρώνει πολλά. Και ας καλέσει κόσμο σπίτι να δει τον τελικό και να τους… κουφάνει όλους με τις γνώσεις της. Ή ακόμα καλύτερα, ας πάει στο ραδιοφωνικό στούντιο της εκπομπής να σχολιάζει τα τεκταινόμενα στον τελικό της Ευρωλίγκας, υπό την προϋπόθεση ότι θα φροντίσει η ΝΕΡΙΤ να τον μεταδώσει το βράδυ της Κυριακής. Κάτι μας λέει ότι μια τέτοια κίνηση εκτός από το γέλιο που θα προσφέρει, θα σπάσει τα κοντέρ της ακροαματικότητας…