Photos: 90 κλικ από τους αθλητές και τις παρουσίες στον Ορεινό Αγώνα Άλσους Νυμφαίας

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αγώνες Ορεινού Τρεξίματος Νυμφαίας, με συμμετοχή άνω των 350 ατόμων. Πιο συγκεκριμένα, 250 αθλητές δήλωσαν συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο, 67 στο λαϊκό δρόμο και 40 μελλοντικοί ορεινοί δρομείς στο παιδικό!

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Σπάρτακο Ροδόπης για πέμπτη χρονιά και αποτελούσε κριτήριο για τη συμμετοχή στον «Χειμερινό Ενιπέα» που διεξάγεται κάθε Δεκέμβριο στον Όλυμπο και επίσης δίνει πόντους για συμμετοχή στον Olympus Marathon. Αυτός ήταν ο λόγος που προσέγγισε πολλούς αθλητές όχι μόνο από την Ροδόπη αλλά και από Έβρο και Ξάνθη, ακόμα και από πιο μακρινές περιοχές εκτός Θράκης αλλά και το εξωτερικό.

Η διαδρομή που είχαν να διανύσουν οι δρομείς περνά και από στρατιωτικά μονοπάτια  του Οχυρού Νυμφαίας που είναι το ανατολικότερο άκρο των οχυρών της γνωστής «Γραμμής Μεταξά». Η ιστορική «Γραμμή Μεταξά» αποτελείται συνολικά από 21 οχυρά και εκτείνεται συνολικά σε μια απόσταση περίπου 215 χλμ. Ξεκινά από την Ανατολική Μακεδονία (περιοχή «Μπέλες» 6 χλμ βόρεια από τα Πλατανάκια Σερρών) και καταλήγει στο οχυρό του αγώνα.

Το ThrakiSportS βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στον 5ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Οχυρού Νυμφαίας και σας παρουσιάζει στο ακόλουθο photo story 90 εικόνων ένα πλουσιότατο φωτορεπορτάζ από όσα συνέβησαν εκεί…