Παλεύει μόνος του ο Μπανιώτης! Χωρίς καμία στήριξη και με απαράδεκτες συνθήκες προπόνησης…

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ξεχασμένος από τον ΣΕΓΑΣ, ο κομοτηναίος πρωταθλητής Κώστας Μπανιώτης παλεύει μόνος του και συνεχίζει την προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη έχοντας ως πρώτο στόχο τους αγώνες του κλειστού.

Με μια τακτική που προκαλεί ερωτηματικά η ομοπονδία έχει αφήσει εκτός σχεδιασμού τον Έλληνα πρωταθλητή του ύψους και τον προπονητή του Γιώργο Τσούγκο. Όπως εύστοχα επισημαίνει το sportsfeed, από τη μία έχει δοθεί «πράσινο φως» από την IAAF για να αγωνίζεται και από την άλλη ο ΣΕΓΑΣ συμπεριφέρεται σαν να είναι ένοχος ο αθλητής.

Το «κρυφτούλι» της διοίκησης που δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική. Φυσικά ο Κώστας Μπανιώτης σε όλους τους τόνους έχει δηλώσει την αθωώτητά του για την υπόθεση ντόπινγκ που τον ταλάνισε στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, αλλά αυτή η “αθώωση” απομένει να επικυρωθεί και από την ομοσπονδία.

Αν και έχουν περάσει 11 μήνες από την ημέρα που έσκασε σαν βόμβα η είδηση ότι εμπλέκεται σε υπόθεση ντόπινγκ, για την οποία ουσιαστικά αθωώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία που του άναψε το πράσινο φως να αγωνιστεί τον περασμένο Αύγουστο στο Ευρωπαϊκό της Ζυρίχης, ακόμη εκκρεμεί η οριστική απόφαση για την υπόθεση «ντόπινγκ» που έχει εμπλακεί.

Ο ίδιος ο Μπανιώτης συνεχίζει πάντως υπό αντίξοες συνθήκες την προετοιμασία του. Χωρίς καμιά στήριξη, ούτε καν ψυχολογική ο Κώστας Μπανιώτης γυμνάζεται καθημερινά πότε στο Παλαί και πότε στο Καυτανζόγλειο. Μόνο και που εδώ έχει να αντιμετωπίσει από τη μία το Παλαί που γίνεται χαμός και από την άλλη το πρόβλημα με τον τάπητα στο Καυτανζόγλειο.

Αν περάσει κάποιος από το Παλαί θα διαπιστώσει πώς κάνει προπόνηση ένας από τους κορυφαίους άλτες της χώρας. Σε ένα ελαττωματικό στύλο και ένα στρώμα σχισμένο. Εκεί έχουν «στριμωχτεί» πολλές ομοσπονδίες και όπως λέει χαρακτηριστικά ο θρακιώτης πρωταθλητής, «είναι θέμα χρόνου να τραυματιστεί κάποιος σοβαρά»

«Εμείς δουλεύουμε, το πιστεύουμε και προχωράμε», προσθέτει ο άλτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής. «Αν πάνε όλα καλά πρώτος στόχος είναι ο κλειστός και από εκεί βήμα βήμα θα προχωρήσουμε», καταλήγει ο 28χρονος θρακιώτης πρωταθλητής, που πέρυσι αναδείχθηκε από τους αναγνώστες και την δημοσιογραφική ομάδα του ThrakiSportS δεύτερος κορυφαίος άνδρας θρακιώτης αθλητής της χρονιάς (μετά τον Βασίλη Τοροσίδη).

Ο Μπανιώτης έχει ατομικό ρεκόρ 2.34μ. από το καλοκαίρι του 2013 στη Μερσίνη όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες και είναι ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών. Φέτος επανήλθε στον ανοιχτό και είχε καλύτερη επίδοση τα 2.28μ. που πέρασε στο Άργος Ορεστικό, ενώ μετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ζυρίχη.