Δεν… καπνίζει αλλά έχει… Pro ο νέος προπονητής του Πανθρακικού

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Το ξέρετε το τραγούδι των Locomondo “καπνίζω μπάφους και παίζω προ”; Ε, για τον Μαουέλ Ρόκα, καμία σχέση με αυτό το άσμα. Ωστόσο ο νέος προπονητής του Πανθρακικού έχει δίπλωμα Pro και ασκεί με κάθε επισημότητα το επάγγελμα του προπονητή στους Κομοτηναίους και πιο παλιά στον Βόλο. 

Δεν ξέρουμε ποιοι, αλλά κάποιοι άρχισαν τις τελευταίες ημέρες να κυκλοφορούν σενάρια ότι ο νέος τεχνικός του Πανθρακικού δεν είναι κάτοχος του ανώτατου διπλώματος στην προπονητική, του Uefa Pro, που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για να καθίσει κάποιος σε πάγκο επαγγελματικής ομάδας στην Ελλάδα.

Αυτό τουλάχιστον διαβάσαμε στο sport24, το οποίο ωστόσο έσπευσε μόνο του να δώσει απάντηση σε όσους κάνουν αυτά τα σχόλια. Γιατί ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα Κάσες παράλληλα με την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής τα έκανε τα απαραίτητα μαθήματα και πέρασε τα σεμινάρια για να λάβει το δίπλωμα UEFA Pro.

Η διαφορά είναι ότι δεν πέρασε από τις σχολές της ΕΠΟ με υπεύθυνο καθηγητή τον Τέλη Μπατάκη, αλλά πήγε και πέρασε από τις αντίστοιχες σχολές στην Ισπανία. Έτσι τα κατάφερε περίφημα και εδώ μερικά χρόνια είναι και επισήμως κάτοχος του ανωτάτου διπλώματος στην προπονητική.

Τα όποια σενάρια κυκλοφόρησαν, ότι δηλαδή ο νεαρός τεχνικός δεν έχει το Pro, δεν ισχύουν. Ιδού και η απόδειξη…