Α2 Γυναικών: Άγγιξε την πρώτη νίκη η Ασπίδα, ωστόσο έχασε και πάλι στο τέλος

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Στα μάτια κοίταξε την Ολύμπια Λάρισας για 35 λεπτά η Ασπίδα Ξάνθης αλλά η εμπειρία των Θεσσαλών τους έδωσε τη νίκη στο τέλος με 60-73. Ετσι η Ολυμπια έφυγε για δεύτερη φορά με νίκη απο το Εύμοιρο, μετά απο την νίκη για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου με 45-67, βρίσκεται στη τρίτη θέση και ακολουθεί στον πόντο τη Λευκάδα και τους Τιτάνες.

Τα κορίτσια του Νεδίμ Καρά Αχμέτ κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια κερδίζοντας στο τέλος το “ζεστό” χειροκρότημα των φίλων της, παίζοντας στα ίσα απέναντι σε μια ομάδα που θεωρείται απο τα φαβορί για την άνοδο. Η ομάδα της Ξάνθης ξεκίνησε πιο καλά το παιχνίδι καταφέροντας να είναι μπροστά στο τέλος της περιόδου με 20-17, με τις Λαρισαίες να ισορροπούν στην δεύτερη περιόδο κλείνοντας μπροστά με ένα καλάθι. Στο δεύτερο ημίχρονο και για 15 λεπτά το ματς πήγαινε πόντο-πόντο ωσπού στο τελευταίο πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενες έκαναν ένα “ξέσπασμα” αυξάνοντας την διαφορά με τις παίκτριες της Ασπίδας να μην μπορούν να ακολουθήσουν.

Κορυφαία για την ομάδα της Ξάνθης η αρχηγός Αντώνογλου ενώ μεγάλη βοήθεια έδωσε και η Παπαευαγγέλου, ενω για τις Λαρισαίες οι Κουτσουνούρη και η Χαβαλέ κάναν “θραύση”. Επόμενο ματς για τις Ξανθιώτισσες αυτή απέναντι στον Άρη στην Θεσσαλονίκη στις 30 Νεμβρλιου στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α’2 Κατηγορίας.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 29-31 (ημίχρονο), 48-48, 60-73 (τελικό αποτέλεσμα)
 
Διαιτητές: Γραικός-Παπαδοπούλου Χρ.
 
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ): Καραλίδου Σ. 4(1), Παπαευαγγέλου 15(2), Ομέρ-Ογλού, Παπαϊωάννου 5, Αντώνογλου 23(3), Μαμαλίκατζη 5, Χαλκίδου, Ψωμαδοπούλου, Παπαχρυσοβέργη 4, Ζιώγα 5(1), Ταταρίδου, Γκιρκίζα. 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Λιάκος): Κυριτσάκα 5(1), Καψωκόλη, Ράπτη 2, Σουλιώτη 5, Σπυροπούλου 10(2), Αραπακοπούλου, Χαβαλέ 25(1), Κουτσουνούρη 24, Ντριστέλα 2.