Α2 Ανδρών: Όσα έγιναν στον αγώνα ΓΕΑ-Πήγασος Πολίχνης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Η ΓΕΑ στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου στην Α2 Ανδρών πέτυχε μία σημαντική νίκη απέναντι στον Πήγασο Πολίχνης με 3-1 σετ.

 

Η Εβρίτικη ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι καθώς προηγήθηκε με 11-5 και 19-13 απέναντι στον Πήγασο, κυριαρχώντας σε άμυνα και επίθεση, φθάνοντας άνετα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-15, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Καβαρατζή και Ζλατιλίδη. Στο δεύτερο σετ οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν βελτιώνοντας την εμφάνιση τους, βρέθηκαν μπροστά με 9-13 και 18-21, με τους Μωυσίδη και Αντύπα να αποτελούν τα πρώτα βιολιά απέναντι στη ΓΕΑ, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση του σετ μιας και ο σύλλογος από την Αλεξανδρούπολη έκανε την ανατροπή με τους Μπουφίδη και Κυριακίδη να δίνουν λύσεις στο μπλοκ, φθάνοντας στο 25-23. Το τρίτο σετ ήταν επίσης συναρπαστικό με τις δύο ομάδες να βρίσκονται αρχικά ισόπαλες 6-6, 10-10. Στη συνέχεια οι παίκτες της ΓΕΑ ανέβασαν την απόδοση τους, προηγήθηκαν με 19-17, αλλά τελικά έχασαν το σετ με 23-25 με τους Θεσσαλονικείς να δείχνουν χαρακτήρα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Το τέταρτο σετ κύλησε με την ομάδα από την Αλεξανδρούπολη να παίρνει από την έναρξη το προβάδισμα με 8-4 και 12-6, έπειτα διατήρησε τη διαφορά απέναντι στην Πολίχνη κερδίζοντας το σετ 25-19.

Έτσι η ΓΕΑ πήρε ένα σημαντικό τρίποντο ενόψει της δύσκολης συνέχειας, καθώς απομακρύνθηκε και άλλο από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ ο Πήγασος Πολίχνης πλέον βρίσκεται μία θέση πάνω από τους Θρακιώτες, με τη διαφορά τους να είναι στον έναν βαθμό.

 

Τα σετ: 25-15, 25-23, 23-25, 25-19

ΓΕΑ (Κρεούζης): Ζλατιλίδης, Καβαρατζής, Δαλδαβερένης, Αμαριανάκης, Μπουφίδης, Κυριακίδης, Αρχοντούδης (λ) / Κεσκίνης, Τασάκος

Πήγασος Πολίχνης (Γαϊδατζής): Κομιτούδης, Κιριμκιρόγλου, Βελίχας, Μωυσίδης Γ., Αντύπας, Κανέλιας, Γκιούγκης (λ) / Γκρεμπένικ, Μωυσίδης Α., Ματθαίου