Ένταση, νεύρα, αποβολή, ύβρεις αλλά και… fair play στο ταϊ μπρέικ του ΑΟΟ με το Βραχάτι

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Μπορεί η Ορεστιάδα να πανηγυρίζει την τρίτη εντός έδρας νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο “Νίκος Σαμαράς”, ωστόσο σε αυτήν την επικράτηση έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τα νεύρα, οι εντάσεις, οι έντονες διαμαρτυρίες, οι ύβρεις αλλά και μία αποβολή.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το ματς είναι 2-2 και στο τάι μπρέικ ο ΑΟΟ έχει διαφορά μόλις ενός πόντου, 13-12, ενώ πλησιάζουμε απειλητικά προς το τέλος του αγώνα. Εκεί γίνεται η φάση του αγώνα. Ο Λούνα κάρφωσε με δύναμη. Ο πρώτος διαιτητής δίνει άουτ, κάτι που θα σήμαινε ισοφάριση 13-13 και ολική επιστροφή για τους φιλοξενούμενους.

Ωστόσο ο δεύτερος διαιτητής έδωσε μπλοκ άουτ, υποστηρίζοντας ότι ο Στεβάνοβιτς που είχε σηκωθεί για μπλοκ ακούμπησε την μπάλα. Τελικά, μετά από ψιλοεντάσεις, ο παίκτης του Παμβοχαϊκού προς τιμήν του παραδέχθηκε πως βρήκε πρώτα το άουτ καρφί του Λούνα στο μπλοκ και έτσι, με αυτήν την μοναδική κίνηση fair play, σπάνια στις μέρες μας σε τόσο κρίσιμο σημείο του αγώνα, αντί για 13-13 είχαμε το 14-12 υπέρ της Ορεστιάδας.

Ο ΑΟΟ ήθελε μόλις έναν πόντο για να πάρει το ματς και είχε δύο ευκαιρίες, ωστόσο οι εντάσεις δεν είχαν φύγει και οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν από τον πασαδόρο του Παμβοχαϊκού Θάνο Τερζή, ο οποίος εισέπραξε κίτρινη – κόκκινη κάρτα και αποβλήθηκε από τον αγώνα. Παράλληλα, ο Νέμεθ εξύβρισε τον ρέφερι, ο οποίος σημείωσε στο φύλλο αγώνος ότι ο Ούγγρος παίκτης τον αποκάλεσε “μ@λ@κ@”, είδηση που αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της Volley League.

Κάπως έτσι, όταν επιτέλους ξεκίνησε το παιχνίδι, ήταν κάπως προβλέψιμο ότι ο μετά την άμυνα του Βραχατίου, η μπάλα θα πήγαινε στον Στεβάνοβιτς ο οποίος κλείστηκε έξυπνα από τοπ πανήψυλο μπλοκ της Ορεστιάδας και ευρισκόμενος ακόμα σε ένταση μετά την προηγούμενη φάση, πέταξε την μπάλα έξω, για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με την επικράτηση του ΑΟΟ με το αγαπημένου του σκορ των 3-2 σετ μετά από δυόμισι ώρες συγκλονιστικού αγώνα.