Μπλόκο Πανόπουλου σε Αγραφιώτη, πρόταση-πρόκληση σε Μαρινάκη, Αλαφούζο, Σαββίδη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ξεκάθαρη είναι η στάση που θα κρατήσει η Ξάνθη στο ΔΣ της Super League τη Δευτέρα, όπου θα συζητηθεί (μεταξύ πολλών άλλων και) η εκλογή νέου προέδρου. Όπως ανακοίνωσε επίσημα, η ακριτική ΠΑΕ θα υποστηρίξει υποψηφιότητα μόνο αν πρόκειται για ιδιοκτήτη ή μεγαλομέτοχο ομάδας και όχι κάποιον πρόεδρο ή μέλος της διοίκησης.

 

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την παραίτηση του προέδρου της Λίγκας Τάκη Αγραφιώτη που ως γνωστόν προέρχεται από τον Ολυμπιακό και την προηγηθείσα του προερχόμενου από τον Παναθηναϊκό αντιπροέδρου της Σιωπήλη – ενώ παρατηρείται έντονο παρασκήνιο με τις φήμες να θέλουν τον Αγραφιώτη τελικά να μένει στην προεδρία ελλείψει άλλου ενδιαφερόμενου.

Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί αν με την δήλωση αυτή εκφράζει ενδιαφέρον και ο ίδιος ο Πανόπουλος για να αναλάβει πρόεδρος της Λίγκας (θεωρείται απίθανο δεδομένου ότι δεν το δέχτηκε σε καλές εποχές), είναι σίγουρο όμως ότι κάνει πρόταση – πρόκληση σε Μαρινάκη, Αλαφούζο, Σαββίδη να μην επιχειρήσουν να βάλουν δικά τους άτομα για προέδρους όπως συνέβαινε με τον Αγραφιώτη και παλιαότερα με τον Μώραλη αλλά να είναι οι ίδιοι στην προεδρεία του Συνεταιρισμού.

Αναλυτικά η θέση της Ξάνθης, όπως εκδόθηκε μέσα από ανακοίνωση μετά το μεσημέρι του Σαββάτου:  Την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο της Superleague. Μεταξύ των θεμάτων, υπάρχει ή πιθανόν να υπάρξει και η εκλογή νέου Προέδρου. Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ δεν θα στηρίξει καμία υποψηφιότητα εάν ο υποψήφιος δεν είναι ιδιοκτήτης ή μεγαλομέτοχος της ομάδας από την οποία προέρχεται.