Γκάφα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για να καλύψει την… γκάφα της CEV

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Αναστάτωση προκάλεσε από το πρωί στους ανθρώπους του Εθνικού Αλεξανδρούπολης η μεγαλοπρεπέστατη γκάφα της επίσημης ιστοσελίδας της CEV να… αποκλείσει την ομάδα του Έβρου από την συνέχεια του Challenge Cup, αν και ήταν εκείνη που κέρδισε στο χρυσό σετ την ελβετική Σόνενβερντ την περασμένη Τετάρτη, θέμα που ανέδειξε το ThrakiSportS και αναπαρήγαγαν οι σημαντικότερες ιστοσελίδες της χώρας. 

 

«Απίστευτο και όμως ηλεκτρονικό! Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία “απέκλεισε” ηλεκτρονικά τον Εθνικό από την συνέχεια του Τσάλεντζ Καπ. Δεν πρόλαβαν να χαρούν στην Αλεξανδρούπολη την απίθανη πρόκριση στο χρυσό σετ επί της Ελβετικής Σόνεβερτ και η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία τους έστειλε στο ψυχιατρείο», σχολίασε η ιστοσελίδα της Nova, ενώ για «Γκάφα της CEV που απέκλεισε τον Εθνικό» έκανε λόγο το VolleyNews.

Τι ακριβώς συνέβη; Το ThrakiSportS επιχείρησε να επικοινωνήσει με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία στο Λουξεμβούργο, χωρίς επιτυχία. Ωστόσο από τον Εθνικό διέρρευσαν ότι μετά την διακοπή λόγω πτώσης της τάσης στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» την Τετάρτη το βράδυ δεν κατέστη δυνατή την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μετά και την ολοκλήρωση του τρίτου σετ.

Συνεπώς στο Λουξεμβούργο ηλεκτρονικά δεν πήραν ποτέ το χρυσό σετ όπου ο Εθνικός το κατέκτησε με 17-15. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στην επίσημη σελίδα της CEV στα αποτελέσματα να φαίνεται μόνο το 3-0 και όχι το χρυσό σετ. Στο στατιστικό τώρα του αγώνα το σκορ σταματάει στο 16-15 του χρυσού σετ.

Αντί όμως να μείνει ο αγώνας σε εκκρεμότητα, στην σύνοψη της αγωνιστικής δράσης τόσο ο Εθνικός όσο και η αντίπαλος του εμφανίζονται… αποκλεισμένοι, κάτι που από τα ξημερώματα της Παρασκευής και μετά το δημοσίευμα του ThrakiSportS έβαλε για τα καλά «φωτιά» στα γραφεία της ομάδας στην Αλεξανδρούπολη.

Οι διοικούντες τον Εθνικό επικοινώνησαν άμεσα με τον Εβρίτη παράγοντα Γιώργο Γκάγκαλη ο οποίος εργάζεται στα γραφεία της CEV στο Λουξεμβούργο προκειμένου να μάθουν γιατί αποκλείστηκαν ηλεκτρονικά. Τι συνέβη; «Το θέμα είναι τυπικό. Πρέπει να ανοίξουμε ένα ηλεκτρονικό αρχείο προκειμένου να ενημερωθεί αυτόματα η CEV για το αποτέλεσμα στο χρυσό σετ και να αποκατασταθεί η τάξη», είπε νωρίς το πρωί στο novasports ο πρόεδρος του Εθνικού Γιάννης Τζίμας, που μέχρι να καταλάβει τι έχει γίνει έχασε μερικά χρόνια από τη ζωή του.

Λίγο αργότερα δήλωνε στην εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στο radiomax ότι «θα βγάλουμε τα τανκς τις Βρυξέλλες και θα πάμε καταλάβουμε το Ευρωκοινοβούλιο, αφού έχουμε και εβρίτη υφυπουργό Εξωτερικών», ενώ διευκρίνιζε ότι εστάλη από την CEV σε μη εργάσιμη για την Ελλάδα ώρες ένα e-mail που αμέσως σχετικά απαντήθηκε από τον Ανέστη Γιαννακόπουλο και τον Ιπποκράτη Δήμιτσα. Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε ότι περιμέναν ο υπεύθυνος από την ομοσπονδία στο Λουξεμβούργο να πάει να ανοίξει το κομπιούτερ και να λυθεί το θέμα.

Σχεδόν 12 και πλέον ώρες μετά από αυτές τις δηλώσεις, ωστόσο, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης εξακολουθεί να εμφανίζεται eliminated στην επίσημη ιστοσελίδα της CEV. Αντί όμως να βγει στα κάγκελα και να διαμαρτυρηθεί για αυτήν την κατάσταση που εδώ και ώρες δεν λέει να διορθωθεί, έβγαλε το βράδυ της Παρασκευής μια περίεργη ανακοίνωση, όπου προσπαθεί να βγάλει… “λάδι” την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση του Εθνικού αναφέρει: «Το ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία “γκάφα” από πλευράς CEV. Το μοναδικό πρόβλημα που ανέκυψε ήταν τεχνικό και αφορούσε το upload του “χρυσού σετ” στο server της CEV, για το οποίο έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και από τις δύο πλευρές για την επίλυση του».

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, ακόμα και αυτήν την ώρα το πρόβλημα παραμένει. Και σε κάθε περίπτωση, αν ήταν ένα απλό τεχνικό λάθος, θα έπρεπε ο αγώνας να παραμένει σε εκκρεμότητα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε όμως τον Εθνικό να εμφανίζεται ως ομάδα αποκλεισμένη από την συνέχεια του Challenge Cup!!! Αν δεν είναι γκάφα της CEV αυτή, τι είναι;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ