Απάντησε ο Κασαμπαλής στις μπηχτές του Σάκη Μουστακίδη σε βάρος του

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής
–  Απάντηση στον προπονητή του Σάκη Μουστακίδη, που δήλωσε ότι πρέπει να γίνει πιο καλός στις προπονήσεις, έδωσε ο αναπληρωματικός πασαδόρος του Εθνικού Σταύρος Κασαμπαλής, μιλώντας στην επίσημη σελίδα της Volley League. Ο 19χρονος παίκτης απάντησε ότι «δεν ξέρει τι εννοούσε ο προπονητής», αρνήθηκε όμως την κατηγορία ότι δεν δουλεύει ή δεν δείχνει όρεξη στις προπονήσεις της ομάδας, όπως άφησε να εννοηθεί ο Μουστακίδης.
«Δε κάνω κάτι περισσότερο ή κάτι λιγότερο από τους υπόλοιπους. Όσο δουλεύουν οι υπόλοιποι δουλεύω κι εγώ. Δεν ξέρω τι εννοούσε ο προπονητής μου αλλά προσωπικά κάνω μεγάλη προσπάθεια. Κάθε αθλητής έχει τη προσωπικότητα του και έχει και ξεχωριστή επικοινωνία με τον προπονητή του. Έχω φιλοδοξίες και θέλω να πάρω τίτλους. Ξέρω πως ο προπονητής μου υπήρξε μεγάλος αθλητής και μάλιστα πασαδόρος και έχει μεγάλη εμπειρία. Τον ακούω και τον σέβομαι και ξέρω πως μέσα από την πίεση γίνεσαι καλύτερος», ήταν η απάντηση του Κασαμπαλή σε ερώτηση γιατί ο προπονητής του είπε πως πρέπει να δουλεύει πιο σκληρά στην προπόνηση.
 
Στο ερώτημα, τι διαφορετικό έχει η εφετινή ομάδα του Εθνικού από την περσινή, απάντησε: «Είναι πιο νεανική η εφετινή ομάδα. Έχουμε καλύτερο μπλοκ σαν ομάδα. Επειδή είμαστε νεανική ομάδα κάνουμε πιο πολλά λάθη τα οποία όμως τα δικαιολογώ μέχρι ενός σημείου κι αυτό δημιουργεί προσδοκίες για το μέλλον αφού υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Μέρα με τη μέρα με τη σκληρή δουλειά γινόμαστε καλύτεροι».
 
Σε σχέση με τον αγώνα με την Σόνενβερτ, αποκάλυψε: «Όλοι σκέφτηκαν πως μπορεί και να αποκλειστούμε. Τρομάξαμε τον κόσμο μας. Θα ήταν ψέμα να έλεγα πως δεν το σκέφτηκα κι εγώ αλλά όταν είσαι μέσα σε μία ομάδα που δίνει μάχη δεν αφήνεις το φόβο σου να κυριαρχεί. Παίζεις για τη νίκη μέχρι τον τελευταίο πόντο. Αυτό κάναμε όλοι και προκριθήκαμε. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις τέσσερα σετ στη σειρά, αλλά δείξαμε πως η νέα ομάδα του Εθνικού μπορεί να κάνει πολλά. Υπάρχει πολύ πίεση αλλά ευτυχώς όλα μας πήγαν καλά. Ηταν μια ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία. Δεν θα ξεχάσω τις αντιδράσεις και τη χαρά του κόσμου».
 
Ο Σταύρος Κασαμπαλής αποκάλυψε ότι προτιμούσε για την επόμενη φάση ως αντίπαλο την φινλανδική ομάδα και όχι την εσθονική που τελικά θα βρει μπροστά του ο Εθνικός. Αναφορικά με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είπε: «Περίμενα αυτή τη στιγμή πολύ καιρό. Ήθελα μια ευκαιρία και μου την έδωσε ο προπονητής μου. Πίστευα στον εαυτό μου. Πίστευα πως θα μπορούσα να αλλάξω κάτι. Με βοήθησαν και οι συμπαίκτες μου. Μου έδειξαν εμπιστοσύνη. Με πίστευαν και τους πίστευα και έτσι καταφέραμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Για να ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος θα ήθελα να πάρουμε και τη νίκη».
 
Όσο για τον επερχόμενο αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, μια ομάδα που πέρυσι κέρδισε τον Εθνικό τρεις φορές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και λιγκ καπ, απάντησε: «Πράγματι πέρυσι παίξαμε τέσσερις αγώνες με την ΑΕΚ και κάναμε μόνο μία νίκη. Ακούμε πως η ΑΕΚ έχει διάφορα προβλήματα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν και δε ξέρω με ποιους παίκτες θα κατέβει να αγωνιστεί η ΑΕΚ. Εμείς προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη ομάδα με βαριά φανέλα ώστε να επιστρέψουμε στις νίκες στο πρωτάθλημα».