Το έγγραφο της ΕΠΟ που επιτρέπει την διεξαγωγή των (τοπικών) πρωταθλημάτων

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Κανονικά θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα τοπικά πρωταθλήματα σε όλες τις Ενώσεις της χώρας, με ευθύνη της κάθε Ένωσης, αφού όπως έχει γράψει από την Τρίτη το ThrakiSportS, έπειτα από τις πιέσεις που ασκήθηκαν, η ΕΠΟ ουσιαστικά εξαίρεσε τις τοπικές διοργανώσεις, στις οποίες δεν ορίζονται διαιτητές από την ίδια την ΚΕΔ, από την αναστολή των πρωταθλημάτων.

 

Βέβαια, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η απόφαση σχετικά με πιθανή αναστολή της… αναστολής (και) των εθνικών πρωταθλημάτων, μετά και το καθολικό σχετικό αίτημα από Super αλλά και Football League. Μέχρι τότε όμως – και εφόσον συμφωνήσουν επιτέλους οι διάφορες ΠΑΕ, η αναστολή ισχύει μεν για τα εθνικά πρωταθλήματα, όχι όμως και για τα τοπικά. Πολλοί εκτιμούν όμως ότι αυτή η απόφαση αποτελεί προάγγελο και για τις μεγάλες κατηγορίες.

Με βάση αυτό το έγγραφο, η ΕΠΣ Έβρου προχώρησε την Τετάρτη κανονικά στην διεξαγωγή του αγώνα Ενωση Άνθειας Αρίστεινου – ΣΑΟΣ ενώ η ΕΠΣ Θράκης εξέδωσε επίσημα ανακοίνωση ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί κανονικά η αγωνιστική δράση, αλλά δεν πρόλαβε να ξεακυρώσει τα ματς του κυπέλλου που επρόκειτο να διεξαχθούν την Τετάρτη και δεν έγιναν ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έγγραφο δεν λέει ευθέως αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνουν οι αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων – απλά πετάει το μπαλάκι στις Ενώσεις. Ουσιαστικά διευκρινίζει απλά ότι η απόφαση της ΕΠΟ αφορά τις διοργανώσεις στις οποίες ορισμούς κάνει απευθείας η ίδια η ΚΕΔ. Αναλυτικά το έγγραφο, που έφυγε από την ΕΠΟ και έφτασε στις τρεις ΕΠΣ της Θράκης και τις υπόλοιπες Ενώσεις της χώρας το απόγευμα της Τρίτης:

ΘΕΜΑ: Απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ της 14/11/2014 περί μη ορισμού διαιτητών σε αγώνες

Κύριε πρόεδρε σε σχέση με την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της ΕΠΟ στην ως άνω συνεδρίαση με αφορμή την δολοφονική επίθεση εναντίον του μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ Χριστόφορου Ζωγράφου διευκρινίζουμε ότι αφορά σε όλες τις διοργανώσεις για τις οποίες ορίζει διαιτητές η ΚΕΔ/ΕΠΟ. Για όλες τις άλλες διοργανώσεις υπεύθυνες είναι οι κατά περίπτωση διοργανώτριες αρχές.