Στο Ταλίν της Εσθονίας το επόμενο ευρωπαϊκό ταξίδι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Στη Βαλτική και στο πανέμορφο Ταλίν της Εσθονίας (με τις ωραιότερες γυναίκες της Ευρώπης) θα βρεθεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης για τη φάση των 32 του Challenge Cup, με την δευτεραθλήτρια Εσθονίας και πρωταθλήτρια της Βαλτικής Λίγκας Σέλβερ Ταλίν.

Oι Εσθονοί επικράτησαν και δεύτερη φορά της Φιλανδικής Βαλέπα Σασταμάλα με 1-3 (25-23, 25-27, 23-25, 22-25 ) και σε συνδυασμό με το 0-3 στη Φιλανδία για το κύπελλο CEV, θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη για τη φάση των 32 Challenge Cup και από τις πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε το ThrakiSportS δείχνει ένας αντίπαλος καλύτερος των Ελβετών, αλλά στα μέτρα του Εθνικού.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει το τριήμερο 2-4 Δεκεμβρίου στην Εσθονία και η ρεβάνς κατά πάσα πιθανότητα στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, στην Αλεξανδρούπολη. Πιθανότατα να υπάρξει απόκλιση μιας ημέρας στην διεξαγωγή και του επαναληπτικού, μετά από συμφωνία των δύο ομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο δρόμος δείχνει στρωμένος για τον Εθνικό ώστε να πραγματοποιήσει καλή πορεία στο Challenge Cup, αφού σε περίπτωση πρόκρισης και επί της Σέλβερ Ταλίν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αντιμετωπίσει με την έλευση του νέου έτους, τον Ιανουάριο, τη νικήτρια του αγώνα Ζιλίν (Τσεχία) – Γκρόνιγκεν (Ολλανδία).

Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είχε κανονικά, ως δευτεραθλητής, δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League, ωστόσο η διοίκηση του Εθνικού επέλεξε να μην αγωνιστεί εκει και δήλωσε συμμετοχή στο τρίτο τη τάξει ευρωπαϊκό κύπελλο.