Οριστική η αναβολή! Δεν θα παίξουν Ξάνθη-ΟΣΦΠ, Πάνθραξ-Ατρόμητος, Έβρος Σουφλίου και Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε λίγο μετά το μεσημέρι ότι δεν συντρέχει λόγος για αναίρεση της απόφασης για αναβολή όλων των πρωταθλημάτων και ως εκ τούτου δεν θα διεξαχθεί κανένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα το προσεχές σαββατοκύριακο.

 

Το αίτημα της ομοσπονδίας για υπογραφές στο έγγραφο που απέστειλε σε όλες τις ομάδες δεν ικανοποιήθηκε από την Super League, καθώς ως γνωστόν υπήρξε διαφωνία από πολλές ΠΑΕ (ανάμεσά τους και η Ξάνθη αλλά και Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός).

Ως εκ τούτου, η ΚΕΔ δεν πρόκειται να ορίσει διαιτητές για τα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα αλλά και για την Γ’ Εθνική, ώστε να διεξαχθούν η 11η αγωνιστική της Super League, η 6η της Football League και η 8η στην Γ’ Εθνική το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος αναίρεσης της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 14/11/2014, για μη ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων (Super League, Football League, Γ’ Εθνική Κατηγορία).

Η ΕΠΟ έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση με μοναδικό γνώμονα την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο τα απαιτούμενα πρώτα βήματα δεν έγιναν, ούτε από την πλευρά της πολιτείας, ούτε και από αυτή των ΠΑΕ, άρα δεν προκύπτει και ο λόγος διαφοροποίησης της θέσης της Ομοσπονδίας”.

Κατά συνέπεια οδηγούνται σε αναβολή οι αγώνες Πανθρακικός – Ατρόμητος και Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός αλλά και οι αναμετρήσεις του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Έβρου Σουφλίου για την Γ’ Εθνική.

 

Με νέα της ανακοίνωση η ΕΠΟ ξεκαθαρίζει ποια πρωταθλήματα αναβάλλονται επ΄ αόριστον αρχής γενομένης από το τωρινό Σαββατοκύριακο.

Όπως γίνεται αντιληπτό τα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων θα διεξαχθούν κανονικά.

Αναλυτικά:

«Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδόθηκε σήμερα από την ΕΠΟ και για διευκόλυνσή σας, εθνικά πρωταθλήματα λογίζονται τα ακόλουθα:

1.Super League
2.Super League K-20
3.Super League K-17
4.Super League K-15
5.Football League
6.Football Neage Νέων
7.Πρωταθλήματα Γυναικών (Α”, Β” & Γ” Εθνικής Κατηγορίας)
8.Πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Νέων & Παίδων
9. Πρωτάθλημα της Γ” Εθνικής Κατηγορίας».