To pregame της ευρωπαϊκής ρεβάνς Εθνικός – TV Σόνενβερντ (19.00, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ένα από τα κρίσιμα ματς της σεζόν έχει μπροστά του Εθνικός Αλεξανδρούπολης που το απόγευμα υποδέχεται την ελβετική Σόνενβερτ για τη ρεβάνς του Β΄γύρου της προκριματικής φάσης του Challenge Cup ανδρών (19.00, LIVE, ThrakiSportS).

Αποφασισμένος να κάνει την ολική ανατροπή και να εξασφαλίσει την πρόκριση του σστο χρυσό σετ είναι η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη, που υποδέχεται τους Ελβετούς σε ένα κατάμεστο όπως αναμένεται «Μιχάλης Παρασκευόπουλος»μ, στον επαναληπτικό του 3-1.

Σε καμία περίπτωση η αποστολή του Εθνικού δεν είναι εύκολη, αλλά πλέον τα λάθη δεν επιτρέπονται και μπορεί να αποδειχθούν μοιραία. Οι «κυανόλευκοι» του Σάκη Μουστακίδη είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητές τους προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Τσάλεντζ Καπ.

Το 3-1 του πρώτου αγώνα δίνει το προβάδισμα στους Ελβετούς, όμως στο κλειστό του Έβρου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στοχεύει στην ολική ανατροπή και με τον κόσμο στο πλευρό του να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση. Για να έρθει αυτή θα πρέπει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να μην επαναλάβει τα λάθη του πρώτου αγώνα και να φθάσει στο 3-0 ή το 3-1 και εν συνεχεία να κατακτήσει το χρυσό σετ των 15 πόντων που θα τον φέρει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Βλέπετε, εξακολουθεί να ισχύει το σύστημα με τους πόντους και το golden set. Αν οι Ελβετοί κατακτήσουν δύο σετ ή αν σε κάθε περίπτωση φύγουν από την Αλεξανδρούπολη κερδίζοντας το τελευταίο σετ του αγώνα, όποτε κι αν είναι αυτό, τότε θα επιστρέψουν στην Ελβετία έχοντας πάρει και το εισιτήριο της πρόκρισης.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν με τον Σάκη Μουστακίδη να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και μάλιστα να είναι ικανοποιημένος με τις εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος. Ο Εθνικός και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παρότι ηττήθηκε με 3-2, ενώ όλοι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι. Η Σόνενβερτ επικράτησε με 3-1 (25-19, 19-25, 25-17, 25-18) εκτός έδρας κόντρα στην Γιόνα για την 5η αγωνιστική.

Ο τεχνικός των Θρακιωτών Σάκης Μουστακίδης τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς, με την Ελβετική ομάδα αλλά πρέπει να την περάσουμε.  Νομίζω η πρόκριση είναι μονόδρομος. Έχουμε δυνάμεις και δουλεύουμε. Χαίρομαι που παρουσιάζουμε μια αγωνιστική εικόνα και πιστεύω πως όσο περνά ο καιρός θα βελτιωνόμαστε.  Βεβαίως έχουμε να λύσουμε μερικά θέματα ακόμη που έχουν να κάνουν κυρίως με το νεαρό της ηλικίας των παικτών».

Όσον αφορά για την δυσκολία του αγώνα δήλωσε: «Θα είναι μια εξαντλητική και δύσκολη προσπάθεια για να ανατρέψουμε την ήττα του πρώτου αγώνα που έγινε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Τα όσα έγιναν στον πρώτο αγώνα πρέπει να μας θυμώσουν αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο. Σε πρώτη φάση πρέπει να πάρουμε νίκη χωρίς απώλειες και μετά να σκεφτούμε την πρόκριση στο χρυσό σετ. Έχει ρίσκο το χρυσό σετ γιατί είναι στους 15 πόντους αλλά πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Φυσικά περιμένουμε τον κόσμο για να μας ενισχύσει διότι αυτοί οι αγώνες που έχουν τον χαρακτήρα του νοκ άουτ έχουν διαφορετική ψυχολογία».

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Αλβανός Αλτίν Τέλο και ο Τούρκος Μπουρχάν Ιλχάν. 

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ 100 ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΣΟΝΕΝΒΕΡΝΤ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΟΝΕΝΒΕΡΝΤ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΟΝΕΝΒΕΡΝΤ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΖΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ 20 ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ 300 ΕΛΒΕΤΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΗΣ TV ΣΟΝΕΝΒΕΡΝΤ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΣΟΝΕΒΕΡΝΤ ΚΑΙ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ