Οι εθελοντές του Εθνικού καθάρισαν το κλειστό προπονητήριο της Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Η ομάδα εθελοντών του Εθνικού και των φίλων του, αφιέρωσε το πρωϊνό της Κυριακής, για να βελτιώσει λειτουργικά το χώρο του κλειστού προπονητηρίου του σταδίου Φώτης Κοσμάς, το οποίο βρισκόταν σε συνθήκες έντονης παραμέλησης εδώ και χρόνια, στα επίπεδα της υγιεινής, ασφάλειας και καθαριότητας.

 

Τοίχοι στοκαρίσθηκαν (τις επόμενες μέρες θα βαφτούν), η οροφή ξαραχνιάσθηκε μετά από δεκαετίες και το ταρτάν πλύθηκε και καθαρίσθηκε, μαζί και τα όργανα του γυμναστηρίου.

Εκτός των εθελοντών του Εθνικού, συμμετείχαν μέλη της κίνησης αλληλεγγύης πολιτών, των εθελοντών αιμοδοτών, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώλης Σπηλιωτόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος του Εβρίτικου συλλόγου Μανώλης Βουκουρεσλής.

Τα τελευταία χρόνια ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου, στους χειμερινούς μήνες εξυπηρετεί τις προπονητικές ανάγκες εκατοντάδων αθλητών-τριων στίβου καθημερινά, αλλά και ενηλίκων που γυμνάζονται μεμονωμένα ή σε οργανωμένα τμήματα υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το άθλημα του στίβου ξαναζεί στιγμές του παρελθόντος σε μαζικότητα αλλά και υψηλό επίπεδο, μιας και βασίζεται στην μεγάλη ιστορία, στην οργάνωση του σωματείου, είναι πολύ οικονομικό ως σπορ, αλλά και παρεμβατικό πάνω στην υγεία.