Από “μαθητής” του Σκοτ Σκάιλς “δάσκαλος” στο Στρατώνι απέναντι σε ΓΑΣ και Ασπίδα!

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Ο Σωτήρης Νικολαίδης, που έχει περάσει από μεγάλες ομάδες της Α1 σαν καλοθοσφαιριστης του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ του Ηρακλή και του Αμαρουσίου με το οποίο σήκωσε και ευρωπαικό κύπελλο, είχε ως δάσκαλό τόσο σαν συμπαίκτης (πλει μεικερ και δυο στον ΠΑΟΚ), όσο και ως προπονητής (συχνές επισκέψεις στην Αμερική, όπου και η ΦΩΤΟ) τον γνωστό μας από τη θητεία του στο ΝΒΑ Σκοτ Σκάιλς, θα είναι αντίπαλος του ΓΑΣ Κομοτηνής και της Ασπίδας με την ομάδα του Στρατωνίου, αντικαθιστώντας ένα “μύθο” προπονητή για την ομάδα της Χαλκιδικής, που αποχωρεί μετά από πολλά χρόνια.

Παρελθόν λοιπόν από το Στρατώνι, έπειτα από 6,5 χρόνια αποτελεί ο Δημήτρης Μύθου, τη θέση του οποίου θα πάρει ο παλαίμαχος γκαρντ του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων της Α1, Σωτήρης Νικολαΐδης, ο οποίος θα κάνει μάλιστα το ντεμπούτο την προσεχή Κυριακή κόντρα στην πρώτη ομάδα του (όπου δούλευε μέχρι πρόπερσι και στις ακαδημίες του συλλόγου), τη ΧΑΝΘ!

Ο πρώην ασίσταντ κόουτς των Τρικάλων συναντήθηκε το απόγευμα με τους ανθρώπους του Στρατωνίου και αρχής γενομένης της κυριακάτικης αναμέτρησης με τη ΧΑΝΘ θα προσπαθήσει να κάνει το… ηλεκτροσόκ που χρειάζεται η ομάδα της Χαλκιδικής, η οποία διανύει το χειρότερο της ξεκίνημα στις εθνικές κατηγορίες, με μία μόλις νίκη (αυτή με την Ασπίδα στη Ξάνθη) σε έξι αγωνιστικές και πέντε σερί ήττες.

Αργά το βράδυ το Στρατώνι ανακοίνωσε επίσημα τη λύση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Μύθου και την πρόσληψη του Σωτήρη Νικολαΐδη. Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης: 

«Ο Σ.Α. Στρατωνίου ανακοινώνει την από κοινού απόφαση για τη λύση της συνεργασίας με το προπονητή Δημήτρη Μύθου μετά από 6,5 χρόνια γεμάτα επιτυχίες που συνοδεύτηκαν με τη κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ” Εθνικής (2009) και ενός Κυπέλλου Χαλκιδικής (2008), ενώ με συνολικό ρεκόρ 106 νικών και 75 ηττών έχει ήδη γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της σύντομης ιστορίας του συλλόγου ως ο μακροβιότερος και πιο επιτυχημένος προπονητής της.

Ο Δημήτρης όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκτός από προπονητής, ένας εργάτης της ομάδας και την απεριόριστη αγάπη του σε αυτή την έδειξε με τη δύσκολη απόφαση που πήρε, αφού σίγουρα δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για το κακό ξεκίνημα της ομάδας μας στο φετινό πρωτάθλημα. Τον ευχαριστούμε για όλες τις στιγμές χαράς που μας προσέφερε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε προσωπικό και αθλητικό επίπεδο, ενώ θα είναι περιττό να αναφέρουμε ότι η πόρτα της ομάδας θα είναι πάντα ανοιχτή.

Αντικαταστάτης του θα είναι ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Σωτήρης Νικολαΐδης ο οποίος τη περυσινή περίοδο ήταν στο τεχνικό επιτελείο των Τρικάλων,ενώ διετέλεσε προπονητής σε Χ.Α.Ν.Θ. και Μ.Ε.Ν.Τ. και βέβαια έχει πλούσια καριέρα σαν αθλητής σε Π.Α.Ο.Κ., Μαρούσι, Α.Ε.Κ. και Ηρακλή.Θα του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει».