Video: Τα γκολ της νέας ήττας Εθνικής από την Σερβία στα Χανιά με παρόντες Τόρο και Μάνταλο

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ακόμα μία τραγική εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική Ομάδα, η οποία γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Σερβία στα Χανιά, δείχνοντας πως το επίπεδο έχει πέσει… επικίνδυνα. Βασικός ξεκίνησε και σε αυτό το ματς ο Βασίλης Τοροσίδης, που αντικαταστάθηκε αμέσως μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος των Σέρβων από τον Μπακάκη, που έκανε πρεμιέρα στην Εθνική. Ως αλλαγή πέρασε στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πέτρος Μάνταλος, σε αντίθεση με τον τρίτο θρακιώτη Θανάση Ντίνα που δεν έκανε πρεμιέρα με τη φανέλα με το εθνόσημο. 

 

Το τελευταίο δίμηνο, η Ελλάδα παρουσιάζει ένα αγνώριστο πρόσωπο συγκριτικά με αυτό που μας είχε συνηθίσει την τελευταία δεκαετία. Μετά από την τραγική εμφάνιση και την ήττα – ντροπή από τα Νησιά Φερόε, θα περίμενε κανείς αντίδραση από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Κάτι τέτοιο όμως, δεν έγινε ούτε στο ντεμπούτο του Κώστα Τσάνα. Η «γαλανόλευκη» δεν έδειξε κανένα σημάδι βελτίωσης παρουσιάζοντας ξανά ένα τραγικό πρόσωπο χωρίς να δείχνει ικανή να δημιουργήσει έστω μία φάση, με αποτέλεσμα να γνωρίσει ακόμα μία ήττα, αυτή τη φορά με 2-0 από τη Σερβία στα Χανιά.

Το πρώτο ημίχρονο, ήταν τραγικό από όλες τις απόψεις. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειξε ικανή να δημιουργήσει ευκαιρίες και μοναδική σοβαρή φάση, ήταν στα τελευταία λεπτά όταν και ο Τόσιτς έκανε το φάουλ για να αποκρούσει δύσκολα ο Γλύκος σε κόρνερ. Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα, ήταν το γεγονός πως στα πρώτα 45λεπτά η Ελλάδα είχε μία τελική, ενώ η ομάδα της Σερβίας, τέσσερις.

Στο δεύτερο μέρος το σύνολο του Κώστα Τσάνα μπήκε με όρεξη στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο απείλησε μόνο σε μία περίπτωση με μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου. Στο 60’ οι Σέρβοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Πέτροβιτς με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Γλύκο για να ανοίξει το σκορ.

Στη συνέχεια, δεν υπήρξε αντίδραση από την ομάδα της Ελλάδας καθώς δύο λεπτά αργότερα το μόνο που κατάφερε, ήταν μία ευκαιρία σε μακρινό σουτ του Κονέ. Από εκεί και πέρα, έγινε ένα ισορροπημένο παιχνίδι χωρίς τις αρκετές ευκαιρίες, με πιο σημαντική μία με τον Μάνταλο, στο ελάχιστο που έπαιξε, με την μπάλα όμως σε κεφαλιά του να καταλήγει άουτ. 

Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και ο Γκουντέλι με απίστευτο μακρινό σουτ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γλύκο για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης (61’ Μπακάκης), Βύντρα, Μανωλάς (73’ Μόρας), Χριστοδουλόπουλος, Μανιάτης, Κονέ (64’ Τζιόλης), Σάμαρης (79’ Μάνταλος), Μαυρίας (71’ Κολοβός), Αθανασιάδης (64’ Γκέκας).

ΣΕΡΒΙΑ: Στοΐκοβιτς, Τόσιτς, Ιβάνοβιτς, Τόμοβιτς, Μακσίμοβιτς (88’ Μίτροβιτς), Μάτιτς, Τόσιτς (89’ Ρουκάβινα), Πέτροβιτς (82’ Γκουντέι), Γιόγιτς (66’ Ντούρισιτς), Μάρκοβιτς (66’ Λάζοβιτς), Μίτροβιτς.

[iframe width=”620″ height=”370″ src=”//www.youtube.com/embed/tscjNPekv3E” frameborder=”0″ allowfullscreen]