Photos: 30 κλικ από όταν η Ελλάδα έπαιζε με την Σερβία στην Θράκη (και δεν έχανε…)

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Η Εθνική Ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει στα Χανιά την Σερβία, σε ένα φιλικό παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσε να διεξαχθεί στην Θράκη, όπως αναφέρει σε άλλη ανάρτηση το ThrakiSportS. Πόσοι ωστόσο θυμούνται ότι στο παρελθόν η Θράκη και συγκεκριμένα η Ξάνθη έχει φιλοξενήσει φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Ελλάδα και την Σερβία;

Είχε διεξαχθεί στα τέλη του 2000, είναι μάλιστα το τελευταίο της Εθνικής Ομάδας Ανδρών στην Ξάνθη και το προτελευταίο στην Θράκη. Τότε είχε φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Σε αντίθεση με το σήμερα, όπου η Εθνική Ομάδα χάνει και από τα…. Φερόε, τότε η Εθνική Ομάδα είχε καταφέρει τουλάχιστον να μην ηττηθεί.

Δυο γκολ είχαν μπει στην αναμέτρηση – και τα δύο από Έλληνες παίκτες. Το ένα ωστόσο ήταν αυτογκολ. Στο ξεκίνημα του αγώνα το είχε “πετύχει” ο Άγγελος Μπασινάς, Ισοφάρισε λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα ο Λεωνίδας Βόκολος. Τελικό αποτέλεσμα; Ελλάδα – Νέα Γιουγκοσλαβία 1-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έτσι ονομαζόταν τότε η χώρα μετά την διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και περιελάμβανε τότε την Σερβία και το Μαυροβούνιο, το οποίο έμελλε να ανεξαρτητοποιηθεί λίγα χρόνια μετά.

Αναλυτικά η ταυτότητα εκείνου του αγώνα, στον οποίο είχαν αγωνιστεί μεταξύ άλλων ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Στέλιος βενετίδης και ο Χρήστος Πατσατζόγλου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΠΟ, έχοντας ως ομοσπονδιακό προπονητή τον Βασίλη Δανιήλ, ενώ ακολουθούν φωτογραφίες από το πολύτιμο αρχείο της InTime.

 

Τετάρτη 13 Νοεµβρίου 2000

Εθνικό Στάδιο Ξάνθης

Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία 1-1

Φιλικός

Ελλάδα: Νικοπολίδης (46΄ Κατεριανάκης) – Λάκης (73΄ Μαυρογενίδης), Βενετίδης (46΄ Φύσσας), Βόκολος, Αµανατίδης, Ουζουνίδης, Μπασινάς, Πατσατζόγλου (46΄ Ζήκος), Λυµπερόπουλος (46΄ Ναλιτζής), Καραγκούνης (70΄ Π. Κωνσταντινίδης), Γ.Χ. Γεωργιάδης 

Προπονητής: Βασίλης ∆ανιήλ

Γιουγκοσλαβία: Κόσιτς – Τσίρκοβιτς (85΄ Νιένιτς), Ντραγκουντίνοβιτς, Ράσοβιτς (46΄Λαλάτοβιτς), Μπουνιέβσεβιτς, Οµπράντοβιτς (46΄ Πέτκοβιτς), Ντούλιαϊτς, Ίλιτς (85΄ Τρόµποκ), Ντρούλιτς (87΄ Σιµιόνοβιτς), Πρέντραγκ Τζόρτεβιτς, Πιάνοβιτς (55΄ Γκλούσεβιτς)

Σκόρερς: 8΄ Μπασινάς (αυτογκόλ), 85΄ Βόκολος

∆ιαιτητής: Μετίν Τοκάτ (Τουρκία)