Η προκήρυξη του 5ου Πρωτοχρονιάτικου τουρνουά της Skoda Ξάνθη

Ανταπόκριση απο την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Με ανακοίνωση της η Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη έκανε γνωστή την διεξαγωγή για πέμπτη χρονιά του Πρωτοχρονιάτικου τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο στα Πηγάδια Ξάνθης, από το Σάββατο 3/1/2015  έως και τη Δευτέρα 5/1/2015.

Αναλυτικά η προκήρυξη του 5ου Πρωτοχρονιάτικου τουρνουά:

“Η προκήρυξη του 5ου Πρωτοχρονιάτικου τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου της Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη Α.Ο. που θα διεξαχθεί από τις 3/1 έως και τις 5/1/2015 στο αθλητικό κέντρο της στα Πηγάδια Ξάνθης.

1. Διοργάνωση του τουρνουά
2. Τόπος διοργάνωσης
3. Κόστος συμμετοχής
4. Συμμετοχή ομάδων – Κανονισμοί
5. Ποινές
6. Γενικές Διατάξεις
7. Έπαθλα αγώνων
8. Διαιτησία
9. Ιατρική κάλυψη
10. Παρατηρητές
11. Γενικές Παρατηρήσεις

1. Διοργάνωση του τουρνουά

Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο. με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης, ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι», διοργανώνει το 5ο Πρωτοχρονιάτικο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο της στα Πηγάδια Ξάνθης.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ, πρότυπο για όλη την Ελλάδα σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και στην ανεύρεση και αξιοποίηση αθλητικών ταλέντων, διοργανώνει αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου με σκοπό να δώσει στους νέους ποδοσφαιριστές τη δυνατότητα να επιδείξουν τις ικανότητές τους, να βιώσουν έντονα συναισθήματα και να αποκομίσουν όλες τις θετικές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε μια υψηλού επιπέδου αθλητική διοργάνωση.
Η μεταφορά και η εμπέδωση των αξιών και των αρχών του αθλητισμού αλλά και η βελτίωση των αθλητικών ικανοτήτων των νεαρών ποδοσφαιριστών αποτελούν το βασικό στόχο της διοργάνωσης.

2. Τόπος διοργάνωσης – Διαμονή

Το αθλητικό κέντρο της SKODA ΞΑΝΘΗ βρίσκεται στα Πηγάδια (7 χλμ από την πόλη της Ξάνθης) και διαθέτει εκτός από τα δέκα γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα και άλλους χώρους για πολύπλευρες δραστηριότητες (www.skodaxanthifc.gr). Αποτελεί ιδανικό μέρος διακοπών και απόδρασης σε ένα άλλο τρόπο ζωής, με τη μοναδικότητα που προσφέρει και την εγγύηση του ξεχωριστού και της απoλαυστικής διαμονής για κάθε επισκέπτη (www.lechalet.gr).
Οι αποστολές των ομάδων θα συμμετέχουν πέρα από το ξενοδοχείο του Αθλητικού Κέντρου Πηγαδίων (Lechalet) και σε άλλα ξενοδοχεία της πόλης ELENA HOTEL (www.elenahotel.com.gr/), NESTOS HOTEL (http://www.nestos-hotel.gr/), NATASSA HOTEL (http://www.hotelnatassa.gr/)

3. Κόστος συμμετοχής

Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ έχοντας ως σκοπό το μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα των αθλητικών γιορτών ποδοσφαίρου, διοργανώνει το 5ο τουρνουά ποδοσφαίρου με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος. Η συμμετοχή των 95 Ευρώ στο τουρνουά περιλαμβάνει όλα τα έξοδα διαμονής και διατροφής (δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό και τέσσερα γεύματα), καθώς και όλα τα οργανωτικά έξοδα.

Όλες οι ομάδες θα γευματίζουν και θα δειπνούν στο εστιατόριο του LE CHALET.

4. Συμμετοχή ομάδων – Κανονισμοί

Παιδικό
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2000 και 2001. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα κανονικών διαστάσεων, 11:11, με μπάλες Νο 5, σε δύο ημίχρονα των 35 λεπτών. Επιτρέπονται έως και 7 αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Προπαιδικό
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2002 και 2003. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα 80 Χ 60 μ., 11:11, με μπάλες Νο 5, σε δύο ημίχρονα των 30 λεπτών. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Τζούνιορ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2004 και 2005. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα 60 Χ 40 μ. (1/2 γήπεδο στο πλάι), 9:9, εστίες 5μ., με μπάλες Νο 4, σε δύο ημίχρονα των 25 λεπτών. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός του οφ σάιντ. Η πλάγια επαναφορά γίνεται κανονικά με τα χέρια.

Συμμετέχουσες Ομάδες
Οι ομάδες που συμμετείχαν σε προηγούμενα τουρνουά με ένα ή περισσότερα τμήματα είναι οι ακόλουθες: Ηρακλής Θεσ/νικης, Άρης Θεσ/νίκης, Αγροτικός Αστέρας, Πανδραμαϊκός, Δόξα Δράμας, Πιερικός, Πανθρακικός, Μπέμπηδες Θεσ/νίκης, ΑΟ Βιστωνίδας Ξάνθης, Ακαδημία Γιαννιτσών, ΑΕ Φαλήρου Θεσ/νίκης, Καππαδόκες Αλεξ/λης, Παύλος Μελάς Θεσ/νίκης, Ορφέας PUMA Ξάνθης, ΠΑΟΝΕ Θεσ/νίκης, ΠΑΟΔ, Ήφαιστος Θεσ/νίκης, Κένταυρος Θεσ/νίκης, Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Ορέστης Ορεστιάδας, Ηρακλής Πτολεμαΐδας, Ελπίδες Καβάλας, Mundialito Καβάλας, Ολυμπιακός Ξάνθης, Αργοναύτες Λήμνου, Ακαδημία Κατερίνης 2006, Πρέβεζα, Γερμανική Σχολή Ποδοσφαίρου Θεσ/νίκης, Ηράκλεια Σερρών και Skoda Ξάνθη.

Για το 5ο Πρωτοχρονιάτικο τουρνουά πρόσκληση έχει αποσταλεί σε όλες τις ακαδημίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και σε πολλές της υπόλοιπης Ελλάδας.
Οι όμιλοι ανά κατηγορία θα καταρτιστούν από την οργανωτική επιτροπή.

5. Ποινές

Οι ποινές που επιβάλλονται στους ποδοσφαιριστές αφορούν ποινές αγωνιστικού αποκλεισμού από το τουρνουά.
Δύο κίτρινες κάρτες σε ένα παιγνίδι συνεπάγεται αποβολή από τη συνέχεια του αγώνα (μη αντικατάσταση του παίκτη).
Απευθείας κόκκινη κάρτα συνεπάγεται και τον αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα.
Κόκκινη κάρτα για χειροδικία ή εξύβριση αντιπάλου ή διαιτητή συνεπάγεται αποκλεισμό από το τουρνουά.
Αρμόδιο όργανο για την επιβολή των ποινών και την εκδίκαση των πάσης φύσεως ενστάσεων που θα ανακύψουν είναι η οργανωτική επιτροπή του. Με τη συμμετοχή τους όλες οι ομάδες αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδιο όργανο για την επίλυση των διαφορών την οργανωτική επιτροπή.
Τα σωματεία – ακαδημίες πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια ή απρεπή συμπεριφορά ποδοσφαιριστών, προπονητών και μελών των αποστολών τους.

6. Γενικές Διατάξεις

Κάθε ομάδα – ακαδημία που συμμετέχει θα πρέπει να προσκομίσει στην οργανωτική επιτροπή κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των ποδοσφαιριστών. Η ταυτοπροσωπία και η ηλικία του κάθε ποδοσφαιριστή θα πρέπει να αποδεικνύεται με επίσημα έγγραφα (δελτίο ΕΠΟ, πιστοποιητικό γέννησης) τα οποία θα παραδίδονται στην οργανωτική επιτροπή και θα παραμένουν σ’ αυτή (και στη διάθεση κάθε ομάδας) σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.
Έλεγχος ταυτοπροσωπίας και ηλικίας θα γίνεται για όλες τις ομάδες από την οργανωτική επιτροπή του τουρνουά πριν την έναρξη του.
Χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που δεν ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία που συμμετέχει επιφέρει το μηδενισμό της ομάδας στο συγκεκριμένο αγώνα και την κατακύρωση του στην αντίπαλη ομάδα ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα του.
Στην τελική κατάταξη των ομάδων στη φάση των ομίλων σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύει ότι προβλέπεται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ).
Στα παιγνίδια κατάταξης, σε περίπτωση ισοπαλίας θα κτυπηθούν πέναλτι (με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον ΚΑΠ).
Η οργανωτική επιτροπή είναι υπεύθυνη για τυχόν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των αγώνων αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης (γήπεδα, ώρες ανάπαυσης, ώρα φαγητού κ.ά).

7. Έπαθλα αγώνων

Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας απονέμονται μετάλλια και κύπελλα.
Σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες απονέμονται μετάλλια και αναμνηστικά συμμετοχής.
Τιμητικές διακρίσεις απονέμονται ανά κατηγορία στον πρώτο σκόρερ, τον καλύτερο τερματοφύλακα και τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του τουρνουά, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των προπονητών των ομάδων που συμμετέχουν.
Για την καλύτερη λειτουργία του τουρνουά και την αξιόπιστη βαθμολόγηση του καλύτερου ποδοσφαιριστή, του πρώτου σκόρερ και του καλύτερου τερματοφύλακα, παρακαλούμε οι ποδοσφαιριστές να κρατούν σταθερά νούμερα σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, όμοια με αυτά που αναγράφονται στην κατάσταση συμμετοχής.

8. Διαιτησία

Όλους τους αγώνες του τουρνουά θα διευθύνουν διαιτητές ορισμένοι από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Ξάνθης. Οι διαιτητές των αγώνων εφαρμόζουν τον Κ.Α.Π. και ελέγχουν τη σωστή διεξαγωγή του τουρνουά σύμφωνα με τους κανονισμούς του.

9. Ιατρική κάλυψη

Σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά θα παρευρίσκονται γιατρός και φυσιοθεραπευτής.

10. Παρατηρητές

Παρατηρητές αγώνων είναι οι τεχνικοί υπεύθυνοι της ακαδημίας της SKODA Ξάνθης, οι οποίοι ελέγχουν τα παιγνίδια, βοηθούν τις αποστολές των ομάδων και φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του τουρνουά.

11. Γενικές Παρατηρήσεις

Προτείνεται τα σωματεία – ακαδημίες να έχουν επαρκή ρουχισμό αγώνων (ώστε να ανταποκριθούν και στους τέσσερις συνεχόμενους αγώνες).
Λόγω της χρονικής περιόδου και των πιθανών άσχημων καιρικών συνθηκών καλό είναι να μεριμνήσουν οι συνοδοί των ομάδων ώστε όλοι οι ποδοσφαιριστές να φέρουν επαρκή ατομικό ρουχισμό (αδιάβροχο, σκούφο, γάντια κ.ο.κ.)
Οι συνοδοί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων πειθαρχίας στα ξενοδοχεία διαμονής και της μη πρόκλησης υλικών ζημιών και φθορών.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Υποδομών της ΠΑΕ Skoda Xanthi, κ. Περικλή Καλογιάννη, στο τηλέφωνο 6942290942, fax 25410 62085, και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση  p.kalogiannis@skodaxanthifc.gr.”

Материалы по теме:

Έδωσαν λάδι, φόρεσαν τα αγιοβασιλάκια και τρέχουν την Τετάρτη στο Santa Run οι παίκτες του Πανθρακικού
  Έτοιμοι για να τρέξουν στο 1ο Santa Run που διοργανώνεται την Τετάρτη στην Κομοτηνή είναι οι παίκτες του Πανθρακικού. Την επομένη της νίκης επί του ...
Γ’ Εθνική: Οι 20 παίκτες που απαρτίζουν το μέχρι στιγμής ρόστερ του ΠΑΟΚ Κοσμίου
  Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή ο καθιερωμένος αγιασμός στον ΠΑΟΚ Κοσμίου ενόψει της συμμετοχής του στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας. Παρόντες  φυσικά ο προπονητής ...
Οι 23 κοινοί ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στις Ξάνθη και Δόξα Δράμας
Την Τετάρτη ο ΑΟ Ξάνθη θα υποδεχθεί την Δόξα Δράμας στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Super League 2. Όπως συνηθίζει το ThrakiSportS, έψαξε, βρήκε ...
Η κοπή της πίτας του ΓΑΣ Κομοτηνή (+ photos)
Πραγματοποιήθηκε την περασμένη  Κυριακή (28 Φεβρουαρίου) η κοπή πίτας του ΓΑΣ Κομοτηνή στο γυμναστήριο του 2ου Λυκείου της πόλης. Πλήθος αγοριών και κοριτσιών από τις ...
Τρία εβρίτικα μετάλλια στο Πανελλήνιο Παμπαίδων – Παγκορασίδων! Τι έκαναν οι άλλοι Θρακιώτες. Όλα τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας…
Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης -  Το χρυσο μετάλλιο της Μαρίας Βαρσάμη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο επι κοντώ, το ασημένιο της ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here