Γ’ Εθνική: Οι δηλώσεις Ουσταμπασίδη μετά τη νίκη επί της Καστοριάς

 Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Κοσμάς Πανταζής

 – Μετά τη νίκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επί της Καστοριάς με 1-0 οι προπονητές των δυο ομάδων Νίκος Ουσταμπασίδης για τον Εθνικό και Ηλίας Βάλης που δήλωσε και την παραίτησή του, μίλησαν για το παιχνίδι στο “Φώτης Κοσμάς”.

 

Ο προπονητής της Καστοριάς κ. Βάλλης μίλησε για διοικητικά προβλήματα (πριν λίγες μέρες παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Καστοριάς), ενώ είπε πως κατά τη διάρκεια του αγώνα δεχόταν φραστική επίθεση από γονιό ποδοσφαιριστή του! Για όλα αυτά τόνισε πως δύσκολα θα συνεχίσει να είναι προπονητής της ομάδας!

Αναλυτικά δήλωσε:
«Για μια ακόμα Κυριακή παίξαμε καλά, αλλά χάσαμε. Ειδικά σήμερα θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι απ’ αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Έχουμε νεαρά παιδιά τα οποία δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας της Καστοριάς. Ο Εθνικός πήρε δίκαια το αποτέλεσμα, αλλά πιστεύω πως στην ανατροπή του Γεωργιάδη από τον Συριτούδη ο γκολκίπερ του Εθνικού θα έπρεπε να αποβληθεί και να μας δώσει ο διαιτητής πέναλτι. Επίσης, είχαμε ένα δοκάρι. Η αλήθεια είναι όμως ότι εμείς έχουμε πολλά διοικητικά προβλήματα. Ο προπονητής κάθε Κυριακή κρέμεται από μια κλωστή, τον βρίζουν οι πατεράδες των παικτών όπως έγινε και σήμερα και λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Είμαι σε μια ιστορική ομάδα, αλλά δεν είμαι όπως θα ήθελα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας. Την προηγούμενη εβδομάδα παραιτήθηκα, αλλά τελικά έμεινα στην ομάδα, τώρα όμως δύσκολα θα μείνω στον πάγκο της Καστοριάς, γιατί πάνω απ’ όλα είμαι άνθρωπος και δεν μ’ αρέσει να με εξευτελίζουν κάποιοι άνθρωποι που είναι επικίνδυνοι για το ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ εγώ να προπονώ παιδιά αυτών των ανθρώπων γιατί στο μέλλον οτιδήποτε κάνω θα μου γυρίζει μπούμερανγκ. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον της Καστοριάς,

Ο προπονητής του Εθνικού Νίκος Ουσταμπασίδης δήλωσε:
«Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ να βρεθεί μια λύση για την Καστοριά γιατί είναι πολύ λυπηρά τα όσα είπε ο Ηλίας. Είναι πολύ δύσκολο να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα με αυτές τις συνθήκες που περιέγραψε, είναι ένας αγώνας άνισος. Όσο αφορά το παιχνίδι ήταν μια δίκαιη νίκη για μας, την οποία χρειαζόμασταν για ανέβουμε ψυχολογικά. Σε προηγούμενα παιχνίδια κερδίζαμε τις εντυπώσεις, αλλά δεν είχαμε την ουσία δηλαδή τους τρεις βαθμούς. Θα δουλέψουμε πάνω στα προβλήματα μας και θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι με τον Εθνικό Αγιονερίου».

Για τις πολλές κίτρινες κάρτες που μαζεύουν οι παίκτες του Εθνικού συνέχισε:
«Πρέπει να είμαστε πρωταθλητές στις κάρτες, αλλά πιστεύω πως και αυτό είναι θέμα απειρίας. Είναι κάρτες που δεν έχουν λογική. Ίσως κάποια από τα παιδιά να μην έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα ότι είμαστε σε υψηλότερη κατηγορία, αλλά πρέπει να να προσαρμοστούνε. Υπάρχουν βέβαια και οι τιμωρίες για κάρτες αλλά το θέμα είναι ότι είμαστε σε ένα πρωτάθλημα πιο επαγγελματικό».