ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στον αγώνα “γκράν γκινιόλ” ανάμεσα σε Προσκυνητές και Σώστη

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Το ντέρμπι της αγωνιστικής και των “Δοξών” διεξήχθη στο γήπεδο τον Προσκυνητών όπου η πρωτοπόρος Δόξα συνέχισε το σερί της και την πορεία προς τον τίτλο κάμπτοντας δύσκολα και στα τελευταία λεπτά την αντίσταση της Δόξας Σώστη ανατρέποντας το σκορ νικώντας την με 2-1.

Για να φτάσουν στην νίκη οι παίχτες του Γιάννη Κλειτσιώτη έκαναν την ανατροπή καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 42΄όταν ο  Βολκάν σκόραρε για τους φιλοξενούμενους του Σώστη, ενώ στο δεύτερο μέρος είχαν την καθολική υπεροχή σημειώνοντας 2 γκολ με τους Σταύρου και Τσώνη. Σε γενικές γραμμές έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, κυρίως όμως στο δεύτερο μέρος καθώς στο πρώτο ημίχρονο, το θέαμα ήταν μέτριο με λίγες φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο λοιπόν η Δόξα Προσκυνητών  παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη (πετυχημένες οι αλλαγές του Γιάννη Κλειτσιώτη) έκλεισε την Δόξα Σώστη στα καρέ της και ανέτρεψε το σκορ. Αρκετά τα παράπονα για την διαιτησία του κ. Τσιαβδαρίδη από τους φιλοξενούμενους του Σώστη που τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίχτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Μπελέρη.  Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο των Προσκυνητών έφτασαν τους 50 με 60 περίπου, αφού οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την διάρκεια του αγώνα, ήταν καλές με ηλιοφάνεια και λόγο αέρα.

Όπως γράφει το rodopisports, το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Σώστη να μπαίνει πιο δυνατά και μόλις στο 1ο λεπτό να απειλεί με ένα ωραίο σουτ του Καραμπάτσιου το οποίο δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο. Στο 4ο λεπτό οι γηπεδούχοι θα σκοράρουν με τον Ξενάκη, αλλά ορθώς το τέρμα θα ακυρωθεί ως οφσάιντ. Στο 18΄ο Καραμπάτσιος για την Δόξα Σώστη θα αποχωρίσει από το παιχνίδι λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Χασάν Βολκάν. Στο 21΄οι Προσκυνητές θα απειλήσουν με ένα ξαφνικό βολέ του Γιαννακίδη που έφυγε ψηλά άουτ. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους στο 42΄, όταν ο Μάναλης και Καλοδημίδης θα συνεργαστούν ωραία και ο τελευταίος θα δώσει ωραία πάσα  στον Βολκάν που με ωραίο πλασέ θα κάνει το 0-1 με έξαλλους πανηγυρισμούς για τους φιλοξενούμενους. Η τελευταία φάση ενός ενός μέτριου πρώτου μέρους έγινε στο 45΄, όταν ο Γεμενετζής  εκτέλεσε ωραίο κόρνερ, ο τερματοφύλακας Δημόπουλος έδιωξε τη μπάλα και στην συνέχεια προβολή του Ζουμπιάδη των Προσκυνητών έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε στο 48΄ για τους Προσκυνητές όταν Γιαννακίδης και Τρίχας έξω από την μεγάλη περιοχή συνδυάστηκαν ωραία, ο τελευταίος έδωσε στον επερχόμενο Βάσκο που από το σημείο του πέναλντι έκανε το σουτ με τον Δημόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ με φοβερή εκτίναξη. Στο 50΄για τον Σώστη ο Καλοδημίδης  από το ύψος της μεγάλης περιοχής πάσαρε στον Βολκάν που έκανε το σουτ με τον Παπαδόπουλο των γηπεδούχων να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 52΄θα γίνει η φάση για την οποία διαμαρτύρονται οι του Σώστη όταν οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Καλοδημίδη που ανατράπηκε από τον Ζάνταλη που έφευγε μόνος, με τον διαιτητή Τσιαβδαρίδη να μην του δίνει κάρτα που θα ήταν η δεύτερη. Στο 66΄μετά από ωραία κάθετη μπαλιά του Τρίχα ο Αλεξάνδρου έκανε το σουτ που έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δημόπουλου. Στο 78΄μετά από σέντρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Σταύρου στόπαρε και κατέβασε υπέροχα την μπάλα κάνοντας το δυνατό σουτ με τον Δημόπουλο με ωραίο μπλοζόν να διώχνει σε κόρνερ, από το οποίο προήρθε και το γκολ, όταν από την εκτέλεσή του από τον Τρίχα, ο Σταύρου με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 88΄ο Σώστης θα μείνει με 10 παίχτες καθώς ο Μπελέρης θα αντικρίσει την 2η κίτρινη κάρτα του Τσιαβδαρίδη. Η φάση που έκρινε τον αγώνα έγινε στο 90΄όταν ο Ζουμπιάδης της Δόξας Προσκυνητών έκανε βαθιά γέμισμα προς την μεγάλη περιοχή του Σώστη και ο Τσώνης με το κεφάλι πρόλαβε την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα Δημόπουλου που δεν έκανε καλή εκτίμηση, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.
 
Δόξα Προσκυνητών (Γιάννης Κλειτσιώτης): Παπαδόπουλος, Κυριακίδης, Ζουμπιάδης, Ζάνταλης (62΄Πασσάς), Γεμενετζής, Τρίχας, Ξενάκης (46΄Τσώνης), Γιαννακίδης (68΄Αλεξάνδρου), Σταύρου, Βάσκος, Ξενάκης.
Δόξα Σώστη (Κατσαρίδης): Δημόπουλος, Μάναλης, Τέφος, Μαυρόπουλος, Κυπαρισσούδης (70΄Τρεσαλος), Βαγενάς, Σερίφης, Φλέγγας, Σουλτανιδης (78΄Τσορπίδης), Καραμπατσιος (18΄Χασάν Βολκάν), Καλοδημίδης.