Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Καστοριά

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

– Το γκολ του Νίκου Γκαϊδατζή στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης με την ουραγό Καστοριά χάρισε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης μια μεγάλης βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη με 1-0 στο στάδιο ‘’Φώτης Κοσμάς’’. Έτσι, η ομάδα του Νίκου Ουσταμπασίδη επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά από δύο σερί ήττες, και ατενίζει με αισιοδοξία τη δύσκολη συνέχεια.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά στο παιχνίδι προκειμένου να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Γκαϊδατζής, που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, απείλησε την εστία του Κοκκινίδη, ο οποίος όμως απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 24’ ήταν η σειρά του δραστηρίου Μαμούτ να πλησιάσει στην επίτευξη ενός τέρματος, αλλά το σουτ του κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Καστοριάς μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του Καμπιώτη. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι, το διαγώνιο σουτ του Ντάνζι στο 33’ σταμάτησε το δοκάρι του Σιριτούδη. Στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, η κεφαλιά του Γκαϊδατζή δε βρήκε στόχο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο προπονητής του Εθνικού πέρασε στον αγώνα τον Θεοδωράκη στη θέση του Τορομανίδη, η είσοδος του οποίου βοήθησε σημαντικά στην επιθετική ανάπτυξη και την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατάφερε στο 51ο λεπτό να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της με τον Γκαϊδατζή, που αξιοποίησε ιδανικά την ασίστ του Μαμούτ γράφοντας το τελικό 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Εθνικό να διαχειρίζεται με σχετική άνεση το προβάδισμά του και τους φιλοξενούμενους να μη μπορούν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί, με εξαίρεση τη φάση του 70’. Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα και ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σιριτούδη στον Γεωργιάδη, ο οποίος τροφοδοτήθηκε από τον Ντάνζι, που όμως φάνηκε να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ. Παρά το γεγονός ότι οι Εβρίτες δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα στις ευκαιρίες των Αγγελακάκη και Κουρτόβ στο 75’ και το 81’ αντίστοιχα, διατήρησαν μέχρι τέλους τη ψυχραιμία και την αυτοσυγκέντρωσή τους φτάνοντας στην κατάκτηση των πολύτιμων τριών βαθμών.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χανίδης (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Καζατσκίδη και Ντάβελα του ίδιου συνδέσμου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Σιριτούδης, Θάνος, Κατρανίτσας, Κουρτοβ, Λειβαδιώτης, Τορομανίδης (46’ Θεοδωράκης), Καμπιώτης (71’ Αγγελακάκης), Κοσκολός, Γκαϊδατζής, Φλώρος, Μαμούτ (80’ Ελληνίδης)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Κοκκινίδης, Φράγκος, Σουμελάς, Παπαδόπουλος, Μπαϊρακτάρης, Μηλιάτης (63’ Γεωργιάδης), Ντάνζι (87’ Τάσιος), Τσόπρας, Γανώλης (63’ Γιαννουλίδης, Χριστοφορίδης, Σπανός