Ισοπαλία η Κ15 της Ξάνθης, νίκη η Κ17 του Πανθρακικού στην Κέρκυρα

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Μια ισοπαλία και μια νίκη ήταν ο απολογισμός των ομάδων της Θράκης στους αγώνες για τα πρωταθλήματα υποδομής που διεξήχθησαν στην Κέρκυρα.

 

Το Σάββατο για το πρωτάθλημα Κ15 η τοπική ομάδα κατάφερε να κόψει βαθμούς από την πρωτοπόρο Skoda Ξάνθη, διατηρώντας την στο 0-0. Οι πιτσιρικάδες της Κέρκυρας, μια εβδομάδα μετά τη νίκη τους επί της Βέροιας, υποχρέωσαν την πρωτοπόρο του ομίλου, Skoda Ξάνθη σε «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο Ενωσιακό του Κανονιού, αγγίζοντας, μάλιστα, προς το τέλος του ματς ακόμη και το μεγάλο τρίποντο.

Όπως αναφέρει το http://www.corfusports.gr, η Ξάνθη, δεδομένης της ποιότητάς της, ήταν αυτή που κράτησε την εδαφική υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στη σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Απέναντι σε μια Κέρκυρα, που αντιπαρέταξε επιτυχώς το εξαιρετικό της «στήσιμο» και τη διάθεση των νεαρών ποδοσφαιριστών. Το αποτέλεσμα ήταν να περιοριστούν αρκετά οι πραγματικά επικίνδυνες στιγμές στα καρέ του Ρίζου.

Την ευκαιρία, πάντως, οι Θρακιώτες να δώσουν άλλη… διάσταση στο ματς, την είχαν, χάνοντας πέναλτι στις αρχές της επανάληψης (50’).

Την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο αγωνίστηκε η Κ17 του Πανθρακικού, που επιστρέφει στην Κομοτηνή με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η ομάδα του Κώστα Γεμενετζή αγωνίστηκε στο γήπεδο της ΕΠΣ Κέρκυρας και σημείωσε την 2η εκτός έδρας νίκη μετά από αυτή που είχε σημειώσει επί της Νίκης Βόλου.

Τα τέρματα για την ομάδα του Πανθρακικού σημείωσαν οι Κοσμίδης και Κυριαλάνης. Μετά από αυτή την νίκη ο Πανθρακικός βρίσκεται στην 5η θέση με 12 βαθμούς.