To pregame του αγώνα Λαμία – ΑΟ Ορεστιάδας (19.00, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

– Ντέρμπι από το παρελθόν ανάμεσα σε δυο καλές επαρχιακές ομάδες θα γίνει στη Λαμία όπου η τοπική ομάδα θα αναμετρηθεί με την Ορεστιάδα ύστερα από επτά χρόνια. Η Λαμία αναζητά την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και η Ορεστιάδα την πρώτη νίκη στο «Χαλκιοπούλειο» όπου θα επιστρέψουν ο Κώστας Δεληκώστας, ο Δημήτρης Ριζόπουλος και ο Μανώλης Δημητριάδης

Μετά τις τρεις ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές η νίκη είναι η μοναδική «επιλογή» για τη Λαμία. Οι «ρουμελιώτες» δεν έχουν απουσίες και ο Γιάννης Μέλκας παρότι αναγνωρίζει το καλό επίπεδο του αντιπάλου αλλά και τη μεγάλη παράδοση που έχει στο άθλημα τονίζει πως η ομάδα του πρέπει να πάρει τη νίκη. Η διοίκηση, ο Γιάννης Μέλκας και οι παίκτες του κάνουν έκκληση στους λαμιώτες να έχουν δυναμική παρουσία.

Ο Γιάννης Μέλκας δήλωσε: «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη νίκη. Το κυνηγάμε και επειδή θέλω να τα βλέπω θετικά τα πράγματα, πιστεύω ότι το «Χαλκιοπούλειο» είναι ένα όπλο για εμάς. Κακά τα ψέματα έχουμε την πίεση του αποτελέσματος. Προετοιμαστήκαμε καλά για την Ορεστιάδα, μία ομάδα που έχει κάνει καλές κινήσεις, έχει δύο βραζιλιάνους αλλά είδαμε ότι και αυτοί δεν έχουν βρει την συνοχή τους. Πιστεύω από την δικιά μας την απόδοση εξαρτάται το ματς και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τη νίκη. Σε όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει ποτέ το πρώτο σετ. Το ζητούμενο σε όλα τα παιχνίδια όμως είναι η νίκη. Για να είμαστε μέσα στο σκορ από την αρχή, πρέπει να πάρουμε εύκολους πόντους αλλά αυτό θα γίνει αν έχουμε καλή υποδοχή. Αυτό δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και από κει και πέρα υπομονή».

Ο πρωην τεχνικός της Λαμίας και νυν της Ορεστιάδας Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες. Η Λαμία είναι πολύ δυνατή στην έδρα της. Ο αγώνας θα κριθεί στο σερβίς. Συνεργάστηκα πολύ καλά με τη Λαμία κι έχω άριστες προσωπικές σχέσεις με τον πρόεδρο Χρήστο Καρβούνη. Έκανα πολλούς φίλους στη Λαμία όπου υπάρχει βολεϊκή κουλτούρα και ξέρω πως θα έχουμε δύσκολο έργο με τη νέα μου ομάδα».

Μεγάλη επιστροφή στη Λαμία και για τους Δημήτρη Ριζόπουλο, Μανώλη Δημητριάδης. Ο ακραίος και ο πασαδόρος της Ορεστιάδας μέχρι την προηγούμενη σεζόν φορούσαν τον Λεωνίδα στο στήθος. «Επιστρέφω στο Χαλκιοπουλειο όπου έχω ωραίες αναμνήσεις. Πέρασα πολύ ωραία στην Λαμία αλλά αυτή την στιγμή είμαι παίχτης της Ορεστιάδας και το μόνο που κοιτάω είναι να παίζω καλά για να πάμε την Ορεστιάδα ψηλά», είπε ο Ριζόπουλος και ο Δημητριάδης πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στη Λαμία. Πέρασα δύο χρόνια πολύ ωραία και θα δω πολλούς φίλους και τον κόσμο που με αγάπησε και με στήριξε. Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γυμναστικό που μου έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθώ μέσα από την καλή δουλειά που γίνεται εντος και εκτός γηπέδου. Πλέον βρίσκομαι στον Α.Ο.Ο και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πάρουμε την νίκη».

Στις δύο χρονιές που «πρόλαβαν» να βρεθούν αντίπαλοι στην Volley League η Λαμία και η Ορεστιάδα βρέθηκαν αντίπαλοι τέσσερις φορές. Η Λαμία σημείωσε 3 νίκες και διατηρεί το αήττητο στο «Χαλκιοπούλειο» με 3-1 και 3-2. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Βουδούρης και Ονόπας.