Φιλική νίκη της Ξάνθης επι της Καλαμαριάς

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Φιλική νίκη με 1-0 για την Ξάνθη απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, με κορυφαίο και σκόρερ τον Αντώνη Ράνο. Χρήσιμα συμπεράσματα για Λουτσέσκου που δοκίμασε σχήματα και παίκτες.

Στο πρώτο μέρος οι Θρακιώτες είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα θέλοντας να πετύχουν ένα γκολ ικανοποιώντας τους φιλάθλους που επέλεξαν να περάσουν το μεσημέρι του Σαββάτου τους στα Πηγάδια, προσπαθώντας κυρίως με ατομικές προσπάθειες είτε του Κλέιτον είτε του Ρενάν Ολιβέιρα να φανούν απειλητικοί στην εστία του Παπαδόπουλου, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα αποτελέσματα. Στο 22’ η Ξάνθη άγγιξε το γκολ, όταν μετά το χαμένο τετ-α-τετ του Παντελή Καπετάνου που νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ράνου που έκανε το σουτ με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Απόλλων και να απομακρύνεται στην συνέχεια. Ενώ λίγα λεπτά αργότερα η Ξάνθη έχασε ακόμη μια καλή ευκαιρία με τον Ρενάν να μην μπορεί να νικήσει με διπλή προσπάθεια μάλιστα τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα που κράτησε το μηδέν. Η πρώτη ευκαιρία  στο πρώτο μέρος για την Καλαμαριά σημειώθηκε στο 39’ με την εκτέλεση φάουλ του Νατσιόπουλου να περνά πάνω από την εστία του Αναστασόπουλου.

Στην επανάληψη παρά της αρκετές αλλαγές κυρίως από τον Απόλλων  η ομάδα της Καλαμαριάς παρουσίασε πολύ καλύτερη εικόνα ως προς την κυκλοφορία της μπάλας στα πρώτα είκοσι  λεπτά, προτού οι γηπεδούχοι αρχίσουν να ανεβάζουν στροφές  παίρνοντας την κατοχή και  προσπαθώντας κυρίως από τα άκρα να βρουν διαδρόμους για να φανούν απειλητικοί προς την εστία της Καλαμαριάς. Στο 67’ μετά από ωραία προσπάθεια ο Αντώνης Ράνος έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου ανοίγοντας το σκορ για την Ξάνθη. Δέκα λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Ξάνθης έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα αλλά το σουτ του έπειτα από σέντρα του Μπέρτου μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Η Ξάνθη μέχρι και το τέλος του αγώνα έλεγχε το παιχνίδι μην επιτρέποντας στον Απόλλωνα να φανεί απειλητικός στην εστία του Γκαραβέλη, ενώ και οι παίκτες της Ξάνθης μπορεί να είχαν τον έλεγχο ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα για τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βαγγέλης Κιοτζένης με βοηθούς τους Ιλιάς Εμπλιούκ και Αναστάσιο Χατζημωϋσιάδη όλοι τους της ΕΠΣ Ξάνθης.

Skoda Ξάνθη(Ρατζβάν Λουτσέσκου): Αναστασόπουλος(46’ Γκαραβέλης), Μπέρτος(88’ Πασχαλάκης), Μπαξεβανίδης(82’ Κολλάρας), Φλίσκας(46’ Λισγάρας), Γούτας, Ομπόντο(82’ Λαζαρίδης), Παπαστεριανός(60’ Βασιλακάκης), Ολιβέιρα(46’ Σολτάνι, 88’ Πασχαλάκης), Κλέιτον(46’ Λουσέρο), Ράνος, Καπετάνος(46’ Μπαρέττας)

Απόλλων Καλαμαριάς(Παναγιώτης Διλμπέρης): Παπαδόπουλος Π.(81’ Βασιλειάδης), Γαλανόπουλος, Βαγγελόπουλος(75’ Παναγιωτίδης), Δήμου(46’ Παπαστεριανός Αγγ.), Κουρούπης(69’ Μαυροκεφαλίδης), Μπιτσάκος(46’ Ολίσε), Ευσταθίου(46’ Αναστασίου), Νατσιόπουλος(46’ Καπετάνος Κ.), Σουλίδης(36’ Ακάσσου), Τσούτσης(46’ Καράμπελας), Παπαδόπουλος Β.(46’ Γκέσιος)