Σκληρές δηλώσεις από Τόρο! «Και με τον Άρη Πετεινού στο χωριό μου να παίξουμε, θα χάσουμε…»

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Με εικόνα προσώπου που δύσκολα περιγράφεται, με τα λόγια να μην βγαίνουν…, ο Βασίλης Τοροσίδης αναφέρθηκε στη νέα τραγική εμφάνιση της Εθνικής, ξεκαθαρίζοντας πως με ανάλογες παρουσίες, η ομάδα μπορεί να χάσει ακόμα και απ’ το… χωριό του, τον Πετεινό Ξάνθης και να επιστρέψει σε προ Ρεχάγκελ εποχές…

Καυστικός αλλά και σοκαρισμένος ο Βασίλης Τοροσίδης μετά το νέο κάζο της Εθνικής. «Είμαστε τουλάχιστον τραγικοί, με το χωριό μου τον Πετεινό να παίξουμε θα χάσουμε» είπε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει σωτηρία αν δεν αλλάξουμε…».

Εμφανώς απογοητευμένος ο αρχηγός της Εθνικής επεσήμανε πως ρεαλιστικός στόχος πλέον είναι να… ξυπνήσουν οι παίκτες. Με την πίκρα, την απογοήτευση αλλά και την αδυναμία εξήγησης της εικόνας της Εθνικής ο Βασίλης Τοροσίδης επεσήμανε πως οι αποδοκιμασίες του κόσμου μετά την ήττα με 1-0 από τα Νησιά Φερόε ήταν σωστές.

«Δεν υπάρχει εξήγηση. Από τις χειρότερες βραδιές για το ελληνικό ποδόσφαιρο κι εμένα προσωπικά. Μπορεί να είναι η μοναδική φορά που δεν έχω να πω κάτι. Φταίμε εμείς οι παίκτες. Συγνώμη από τον κόσμο που ήρθε σήμερα. Οι αποδοκιμασίες ήταν σωστές. Δεν πολεμάμε και στα 4 ματς. Χάθηκε η μαγιά που υπήρχε στην ομάδα» ανέφερε αρχικά μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Χάσαμε από μια υποδεέστερη ομάδα. Τα παιδιά πολεμήσανε και παίξανε καλύτερα από μας. Δεν χωράει κριτική. Υπάρχει μια λέξη, Δεν ξέρω αν είναι απαράδεκτοι ή ανύπαρκτοι. Παίρνουμε την ευθύνη. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εξήγηση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει ο προπονητής. Φταίμε εμείς, φταίω εγώ. Ως αρχηγός αναλαμβάνω την περισσότερη ευθύνη. Δεν κρύφτηκα πίσω από το δάκτυλό μου ποτέ. Δεν έχω εξήγηση γι’ αυτό».

 

Τέλος, συμπλήρωσε: «Ρεαλιστικός στόχος είναι να ξυπνήσουμε. Δεν είναι θέμα κριτικής. Τι να κριτικάρεις; Όταν βλέπεις ένα σύνολο που δεν πολεμάει. Δεν υπάρχει αυτό που υπήρχε πριν. Τα λόγια όμως δεν φτάνουν δυστυχώς».

Λίγο μετά, ως αρχηγός, μίλησε και στην κάμερα του OTE όπου υπήρξε εξίσου καυστικός: 

«Και στα τέσσερα ματς που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αυτό που υπήρχε… Δεν έχω εξήγηση. Είμαστε τουλάχιστον τραγικοί, δεν χωράει κριτική, τι να πει κανείς… Βλέπεις μια Εθνική που δεν την έχεις δει ποτέ… Το είπα και με τη Βόρειο Ιρλανδία, έχουμε χάσει την ταυτότητά μας, αλλά και το να χάνουμε απ’ τα Νησιά Φερόε είναι τουλάχιστον τραγικό» είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Το πιο εύκολο απ’ όλα είναι να μοιράσουμε ευθύνες. Εμείς σαν ποδοσφαιριστές φταίμε. Δεν μπορεί να σου φταίει τίποτα άλλο (κόσμος, διοίκηση, προπονητής) όταν χάνεις απ’ τα Νησιά Φερόε. Είναι ανεπίτρεπτο να χάνεις με αυτό τον τρόπο με κλασικές ευκαιρίες των αντιπάλων μας, όταν εμείς έχουμε τέτοια ποιότητα. Είμαστε επιεικώς απαράδεκτοι, ο κόσμος ήταν ξανά εδώ, αλλά τους δώσαμε ακόμα μια πίκρα. Όπως και σε όλη την Ελλάδα. Εγώ σαν αρχηγός και σαν παίκτης ζητάω συγγνώμη και νομίζω πως αυτό είναι επιθυμία όλων. Δεν ξέρω πραγματικά…».

Και κατέληξε: «Είμαι 7-8 χρόνια στην ομάδα, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό που ζούμε… Να μιλήσω για πρόκριση θα ήταν κωμικό, όταν χάνεις απ’ τα Νησιά Φερόε. Δεν χρειάζεται να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Αν συνεχίσουμε με αυτό το πρόσωπο, ούτε νίκη δεν θα πάρουμε στα προκριματικά. Αν αλλάξουμε εικόνα, ίσως έχουμε μια ελπίδα… Έχουμε μιλήσει πολλές φορές μεταξύ μας, αλλά δυστυχώς δεν αλλάζει κάτι. Απορώ… Τουλάχιστον παλιά πολεμούσαμε. Δεν παίζαμε μεγάλη μπάλα, αλλά τα καταφέρναμε, ήμασταν συμπαγείς. Με όποιον και να παίξουμε σήμερα, μπορούμε να χάσουμε, ακόμα και με το χωριό μου, στο Πετεινό… Δεν υπάρχει σωτηρία αν δεν επανέλθει η νοοτροπία και το πάθος που είχαμε. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα φτάσουμε στην προ Ρεχάγκελ εποχή. Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε».

toro