Μαφιόζικη επίθεση στον αναπληρωτή του Γκιρτζίκη στην προεδρεία της ΚΕΔ! Έκτακτο ΔΣ της ΕΠΟ…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Αγριεύει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς το βράδυ της Πέμπτης έπεσε θύμα επίθεσης ο πρώην διεθνής διαιτητής και αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Χριστόφορος Ζωγράφος, της οποία πρόεδρος είναι ο Ξανθιώτης Γιώργος Γκιρτζίκης.

Ο πρώην διεθνής διαιτητής δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, οι οποίοι τον χτύπησαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο με διάσειση. Το περιστατικό έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, είχαν στήσει καρτέρι στον Κολωνό, στον διεθνή παρατηρητή και υπεύθυνου για τους ορισμούς των διαιτητών στην Super League. Μάλιστα, φέρεται να τον χτύπησαν με ρόπαλο στο κεφάλι!

Ο Ζωγράφος, που ανέλαβε αναπληρωτής πρόεδρος στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στις 3 Οκτωβρίου όταν πρόεδρος ορίστηκε ο Γιώργος Γκιρτζίκης, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειες όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί διάσειση. Μάλιστα το απόγευμα της Παρασκευής (14/11) επρόκειτο να ξεκινήσει στην Αθήνα, το διήμερο σεμινάριο των διαιτητών της Super League, παρουσία μάλιστα, του ίδιου του Σκωτσέζου αρχιδιαιτητή, Χιου Ντάλας.

Το θύμα είναι ευτυχώς εκτός κινδύνου και νοσηλεύεται έχοντας πλέον αστυνομική προστασία στον Ευαγγελισμό. Η εκτίμηση των αρχών είναι ότι πρόθεση των δραστών δεν ήταν να τον εκφοβίσουν αλλά να τον σκοτώσουν. Ο πρώην διαιτητής και συγγενής του Χριστόφορου Ζωγράφου, Κώστας Ακρίδας, μίλησε στον Sentra 103,3 για την δολοφονική επίθεση και είπε: «Δέχτηκε πολλά χτυπήματα, λιποθύμησε, φώναξε βοήθεια… Δέχτηκε χτυπήματα με σιδηρολοστό στα πόδια, στο χέρι, που υπέστη και κάταγμα και θα κάνει επέμβαση και στο κεφάλι, που για ένα χιλιοστό γλίτωσε το μοιραίο. Δόξα τω Θεώ είναι ζωντανός! Είναι δολοφονικό το χτύπημα. Είμαι σοκαρισμένος».

Είναι το τρίτο μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ που τα δύο τελευταία χρόνια δέχεται επίθεση από αγνώστους, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό. Για τον λόγο αυτό, αν και μόλις το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ, αποφασίστηκε στις πέντε το απόγευμα να γίνει νέο έκτακτο ΔΣ για να ληφθούν μέτρα προστασίας των συνεργατών και στελεχών της ΕΠΟ. Μάλιστα, φημολογήθηκε και το ενδεχόμενο η ΕΠΟ να αναστείλει για κάποιο διάστημα όλες τις εγχώριες διοργανώσεις…