Επιδημία αποχωρήσεων! Δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα ούτε η Ελπίδα Σουνίου…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Φαίνεται ότι είναι… μεταδοτικός ο ιός των ομάδων που δεν κατεβαίνουν να αγωνιστούν στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ακόμα και αν αγωνίζονται στις μεγάλες κατηγορίες. Μετά τον περσινό πρωταθλητή της ΕΠΣ Θράκης Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, που κατά τα φαινόμενα αποχωρεί από το πρωτάθλημα, ένα παρόμοιο περιστατικό έχουμε και δυτικότερα, σε αυτό της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης.

 

Ο λόγος για την Ελπίδα Σουνίου, νεοφώτιστη στην κατηγορία, η διοίκηση της οποίας ενημέρωση επισήμως την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ Ξάνθης να μην οριστούν τόσο το προσεχές όσο και το επόμενο Σάββατο οι αγώνες της Ελπίδας με τον Ηρακλή Νέου Ζυγού και  την Αναγέννηση Θαλασσιάς.

Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, στην περίπτωση της Ελπίδας Σουνίου το ζήτημα δεν έχει να κάνει με οικονομικό πρόβλημα αλλά με το γεγονός ότι το ρόστερ της ομάδας είναι φτωχό, έχουν υπάρξει σοβαροί τραυματισμοί στην ομάδα και δεν μπορεί να συμπληρώσει το ρόστερ της. 

Η διαφορά σε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου του γειτονικού νομού Ροδόπης, πέρα από το γεγονός ότι εκεί το ζήτημα της αποχώρησης είναι οικονομικό, έχει να κάνει με το γεγονός ότι τόσο ο αγώνας του προσεχούς Σαββάτου της Ελπίδας Σουνίου με τον Ζυγό όσο και αυτός του επόμενου δεν ορίζονται, ενώ αυτοί του Ιάσμου έχουν οριστεί κανονικά.

Οι άνθρωποι της Ελπίδας Σουνίου τονίζουν ότι πρόθεσή τους δεν είναι να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, κάτι που θα συμβεί αυτόματα αν υπάρξει και τρίτος αγώνας που δεν θα οριστεί, αλλά κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί σε περίπου δέκα μέρες, οπότε και η διοίκηση της Ελπίδας Σουνίου θα επανεξετάσει την (διαμορφωθείσα τότε από τους τραυματισμούς) κατάσταση…