Βασικός ο Ορφανίδης, αλλαγή ο Φασίδης στην ισοπαλία της Εθνικής Νέων με τη Γαλλία

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ισόπαλη χωρίς τέρματα αναδείχθηκε η Εθνική Νέων με την αντίστοιχη της Γαλλίας, στον πρώτο της αγώνα για το διεθνές φιλικό τουρνουά που διεξάγεται σε Βέροια και Κατερίνη και αποτελεί test event για την διοργάνωση του U19 EURO 2015 που θα φιλοξενηθεί στην παρτίδα μας το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, οι δύο ομάδες έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν κυρίως λόγω της πολύ καλής απόδοσης των δύο τερματοφυλάκων. Βασικός αγωνίστηκε ο Πέτρος Ορφανίδης της Skoda Ξάνθη που αντικαταστάθηκε στο 67ο λεπτό, οπότε και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή ο έτερος παίκτης της Ξάνθης, ο Βασίλης Φασίδης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη σημερινή απόδοση των παιδιών. Σταθήκαμε ισάξια απέναντι σε μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα, με βάσει και τα πρόσφατα αποτελέσματα της Γαλλίας στα προκριματικά του EURO. Ήμασταν ανταγωνιστικοί και απειλήσαμε την αντίπαλό μας. Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως τα παιδιά αγωνίστηκαν με πάθος και σοβαρότητα. Έχουμε μπροστά μας δύο ματς με ομάδες αντίστοιχης αξίας και ο στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι. Πάντα υπάρχουν στοιχεία που επιδέχονται βελτίωσης και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Όλιβερ Ντράχτα (Αυστρία) παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Καραχάλιο, Σάλιακα, Μανθάτη, Παπασπύρο και Μπλιν. Στο άλλο ματς του ομίλου η Ισπανία επικράτησε της Γερμανίας με 2-0. Επόμενη αντίπαλος της Εθνικής είναι η Γερμανία(15/11, ώρα 15:00, Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης).

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Οικονόμου, Βατουσιάδης, Καραχάλιος (67΄ Νιούμαν), Μανθάτης (80΄ Βασαΐτης),Κουλούρης (80΄ Ρεγκάκος), Τσιμίκας (80΄ Κυριακόπουλος), Ορφανίδης (67΄ Τζανουλίνος), Μπαστακός (57΄ Παπασπύρος), Τσολακίδης (67΄ Φασίδης)
ΓΑΛΛΙΑ: Εσκάλ, Φουζινί, Νιακατέ (46΄ Ερνάντες), Ντιακαμπί, Ντιαλό, Κορνέ (77΄ Σιλικί), Μπογκά (63΄ Τεξέιρα), Ζιρασί, Αραΐ (46΄ Νομό), Κεμέν (63΄ Μπλιν), Ντ’Αρπινό (77΄ Λεσινιέ)