Για το Γκίνες!!! Ένας αγώνας, σε δυο δόσεις, με δύο απολυμένους προπονητές και τρεις νικητές!

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– O Ερμής Λαγκαδά πέτυχε την Τετάρτη την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, νικώντας τον Ηρακλή με 65-58, στο παιχνίδι που διακόπηκε το Σάββατο και συνεχίστηκε μετά από 4 μέρες. Βέβαια την ομάδα του Λαγκαδά, στο παιχνίδι που ξεκίνησε Σάββατο και τελείωσε Τετάρτη, κοούτσαραν ο πρωην προπονητής του Καμαράκης, ο προσωρινός Γεροφώτης και ο νέος προπονητής Γαλάνης… ενώ και ο προπονητής του Ηρακλή Κυρούδης απομακρύνθηκε από τον πάγκο του “γηραιού” μετά τον αγώνα! 

Οι γηπεδούχοι έγραψαν ιστορία, καθώς στο ίδιο παιχνίδι, χρησιμοποίησαν τρεις χεντ κοουτς! Το Σάββατο, στα πρώτα 12,5 λεπτά που παίχτηκαν, πριν διακοπεί το παιχνίδι, προπονητής του Ερμή ήταν ο Στάθης Καμαράκης, ο οποίος απομακρύνθηκε την Δευτέρα, και στον πάγκο της ομάδας του Λαγκαδά κάθισαν ο Δημήτρης Γεροφώτης που συνέχισε τη δουλειά του Καμαράκη και οδήγησε τους “πράσινους” στην πρώτη τους φετινή νίκη, με τη βοήθεια όμως του νέου προπονητή Δημήτρη Γαλάνη.

Παρελθόν όμως από τον Ερμή Λαγκαδά αποτέλεσε μια ημέρα πριν τον αγώνα, ο Στάθης Καμαράκης. Η διοίκηση της ομάδας του Λαγκαδά έκρινε πως η ομάδα χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ και αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας με τον έμπειρο πρωην τεχνικό της ξΚομοτηνής και της Ξάνθης, ενώ στη θέση του μέχρι στιγμής, βρίσκεται ο βοηθός του Δημήτρης Γεροφώτης, που κοούταρε στον αγώνα μαζί, με τον πρώην προπονητή της βουλγαρικής Λουκόιλ Ακαντέμικ Δημήτρη Γαλάνη, που ανέλαβε (βοήθησε στο κουτσάρισμα, αν και υπήρχε φόβος έντασης λόγω μη αναφοράς του στο φύλλο αγώνα του Σαββάτου, αν και ο Ερμής είχε έγγραφο της ΕΟΚ που δικαιολογούσε στο να καθίσει στον πάγκο).

Και ο Στάθης Καμαράκης όμως δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ για να βρει ομάδα, καθώς συμφώνησε με την ομάδα της Ελευθερούπολης, που αγωνίζεται στον 4ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας των Ανδρών.

Απο το παιχνίδι αυτο βγήκαν όμως και άλλα αξιοσημείωτα… Παρελθόν εκτός από τον Καμαράκη, αποτελεί από σήμερα από την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή, ο Γιώργος Κυρούδης. Ο εβρίτης τεχνικός, ήταν αυτός που «πλήρωσε» το μάρμαρο των κακών εμφανίσεων της ομάδας και το άσχημό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί πως ο Κυρούδης, είχε αναλάβει το τιμόνι των «κυανόλευκων» πέρυσι προς το τέλος του πρωταθλήματος, όταν είχε αποχωρήσει ο Στέφανος Πέρκος (ήταν βοηθός του μέχρι πρότινος). Φέτος, η διοίκηση πήρε το ρίσκο να του αναθέσει την καθοδήγηση του τμήματος στο πρωτάθλημα της Α2 ως πρώτος προπονητής, ωστόσο η ήττα από τον Ερμή Λαγκαδά, έφερε και την απόλυσή του.

Ο Κυρούδης τη φετινή σεζόν είχε απολογισμό δύο νίκες και τρεις ήττες. Η αναζήτηση του νέου τεχνικού έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο είναι αδύνατον να βρεθεί μέχρι το Σάββατο όπου θα γίνει και το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και έτσι υπηρεσιακός τεχνικός θα αναλάβει ο Γιάννης Δαμαλής.