Κύπελλο για τον Εθνικό και στην επιτραπέζια αντισφαίριση! Ασημένιο μετάλλιο για τον Φάρο…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μεγάλη επιτυχία πανηγύρισε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Η Θεοδώρα Βασιλειάδου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στις παγκορασίδες στο 6ο αναπτυξιακό τουρνουά της σεζόν που διεξήχθη στην Βέροια. Μετάλιο και για τον Φάρο στους παμπαίδες.

Το τουρνουά έλαβε χώρα στο Φιλίππειο Κλειστό Γυμναστήριο, στη μνήμη του αθλητή Φώτη Τσιαλτζούδη, όπου συμμετείχαν 156 αθλητές και αθλήτριες διαφόρων ηλικιών (8-18 ετών) από 13 περιοχές από όλη την Ελλάδα (διάφορα σωματεία). Οι αγώνες είχαν υψηλό αγωνιστικό επίπεδο , θέαμα, αλλά και έντονο συναγωνισμό.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες χωρίστηκαν σε κατηγορίες και  γκρουπ με βάση την ηλικία και το φύλο τους.Όλοι οι αθλητές-τριες έπαιξαν μέχρι να πάρουν την τελική τους θέση. Η ομάδα του Εθνικού εκπροσωπήθηκε από οχτώ αθλητές και αθλήτριες (Χρήστος Μπανταλίδης, Στέφανος Πιπιλικάκης, Νικηφόρος Μύρος, Μαρία Βλασίδου, Ελένη Τσομακιάν Ελένη, Ανδρέας Καραφύλλης, Γιάννης Παπαδόπουλος και Θεοδώρα Βασιλειάδου) μαζί με τον προπονητή Ανδρέα Νικολακάκη. 

Σημαντική ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης από τη Βασιλειάδου και το κύπελλο που πήρε στην κατηγορία των παγκορασίδων, όπου στον τελικό αντιμετώπισε και κέρδισε το νούμερο 1 Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, που έχει ήδη τρείς πρωτιές στην κατηγορία αλλά δεν κατάφερε αυτή τη φορά να πάρει τη νίκη αλλά αντίθετα ηττήθηκε με 3-1 σετ (11-9,11-7,12-14,11-9).

Ήταν ένας αγώνας που τράβηξε τα βλέματα όσον ήταν εκεί, αφού πέρυσι στην ίδια διοργάνωση στον τελικό η δεύτερη είχε νικήσει ύστερα από ένα δύσκολο αγώνα. Η Βασιλειάδου μπήκε στο παιχνίδι και δεν άφησε πολλά περιθώρια στην αντίπαλο της με αποτέλεσμα να νικήσει και να αφήσει στη δεύτερη θέση την αθλήτρια από την Αθήνα.

Στους παμπαίδες ο Ηλίας Σταματόπουλος του Φάρου Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την δεύτερη θέση ενώ ο Ιωάννης Παπαδόπουλος του Εθνικού την πέμπτη θέση, αφού προηγουμένως είχε ένα δύσκολο αγώνα και τη μοναδική ήττα του. Ο Εθνικός είχε εκπροσώπηση στις περισσότερες κατηγορίες με τους αθλητές-τριες της και να αποκτούν εμπειρία μέσα από τα παιχνίδια που έδωσαν.