ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στο εφηβικό ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕ και ΓΑΣ Κομοτηνή

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Η ΑΕ Κομοτηνής επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι του εφηβικού πρωταθλήματος του ΓΑΣ Κομοτηνη με 54-74, στερώντας του πιθανότατα τις όποιες ελπίδες είχε για την κατάληψη της πρώτης θέσης που οδηγεί στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Οι κίτρινοι της Κομοτηνής πήγαν πολύ καλά τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά, πετυχαίνοντας μάλιστα και 7 τρίποντα, ενώ για τον ΓΑΣ προσπάθησε όσο μπορούσε ο Μανάκας.

Η ΑΕ Κομοτηνής μπήκε από τη αρχή δυνατά στο παιχνίδι και με όπλο την καλή αμυντική λειτουργία της, αλλά και την αστοχία των παικτών του ΓΑΣ προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 5-12. Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο, με την ΑΕ Κομοτηνής να φτάνει την διαφορά σε διψήφιο αριθμό και να προηγείται με 18-29 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν καταιγιστική και με επιμέρους σκορ 9-30 έκλεισε την τρίτη περίοδο μπροστά με 27-59. Στην τέταρτη περίοδο οι ομάδες έπαιξαν ελεύθερα, με την ΑΕ Κομοτηνής να κερδίζει με σκορ 54-74. Από την ΑΕ Κομοτηνής κορυφαίος ήταν ο Λεφής με 26 πόντους, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια και από τους Κουτσουμπίδη και Ηλία Μπορμπίδη. Απελπιστικά μόνος ο Μανάκας, ο οποίος πέτυχε 28 πόντους, περισσότερους δηλαδή από τους μισούς της ομάδας του.

Διαιτητές : Τσακιράκη, Παρασίδης

Δεκάλεπτα : 5-12, 18-29 (ημίχρονο), 27-59, 54-74 (τελικό αποτέλεσμα).

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης): Κατσαούνης 5(1), Αθανασίου 2, Αθανασιάδης 8(1), Μαργιάνος 4, Σπέντζος 2, Μανάκας 28, Ελευθερούδης 5, Παπαχρήστου, Καρράς, Τσαραμπουλίδης, Φαρασόπουλος, Ψάριας.
ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Παπαδόπουλος): Κουτσουμπίδης 11(1), Μπορμπίδης Αν. 6, Δαφτσής 8, Καρυώτης 2, Λεφής 26(2), Γαρυφαλλίδης, Μπορμπίδης Ηλ. 10(3), Κάλτσος 3(1), Γκιρίτσης 8, Καντές.