Έγινε διεθνής από την ΚΕΔ (του Γκιρτζίκη) ο Χασάν Κουλα! Ήδη έπαιξε στο Μπάγερν – Ρόμα της Youth League!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Διεθνής βοηθός διαιτητής έγινε εδώ και λίγες ημέρες ο Χασάν Κουλα, ο ξανθιώτης που πέρυσι αναδείχθηκε από τους αναγνώστες και την συντακτική ομάδα του ThrakiSportS κορυφαίος διαιτητής της Θράκης σε όλα τα σπορ για το 2013.

Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, πριν από λίγες ημέρες η ΕΠΟ απέστειλε στην FIFA και την UEFA τους πίνακες των διεθνών διαιτητών και των βοηθών σε άνδρες και γυναίκες, αποδεχόμενη τις προτάσεις της ΚΕΔ που συνεδρίασε πριν λίγες ημέρες για το θέμα υπό την προεδρία του ξανθιώτη προέδρου της Γιώργου Γκιρτζίκη.

Μία από τις προτάσεις που υιοθετήθηκαν ήταν να γίνει διεθνής ο Κουλα Χασάν, που πριν ενάμισι χρόνο είχε συμμετάσχει στο πρόγραμμα CORE της ΟΥΕΦΑ μαζί με τον Αλέξανδρο Γρεβένη που έγινε πέρυσι διεθνής και τον Χάρη Καλογερόπουλο που μπήκε μαζί του στους πίνακες των διεθνών διαιτητών. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που μετέχει σε αγώνες της Super League ο 34χρονος Χασάν Κούλα, ο οποίος κόντρα στην πλειοψηφία των συναδέλφων του, εργάζεται σε ιδιωτική επιχείρηση (και όχι στο Δημόσιο).

Πολλοί συνδύασαν την ένταξη του  ένταξη του Χασάν Κούλα με την παρουσία στην ΚΕΔ του πρώην προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργου Γκιρτζίκη, ωστόσο γεγονός είναι ότι η θέση αυτή έπρεπε να δοθεί στην περιφέρεια αφού η Αθήνα με τον Καλογερόπουλο πήρε ακόμα μία θέση στους διεθνείς διαιτητές. Άλλωστε, ο Κουλα ουσιαστικά καταλαμβάνει την θέση ενός άλλου διαιτητή από την περιφέρεια, του Δημήτρη Τάτση της ΕΠΣ Ηπείρου, που βγήκε από τον πίνακα των διεθνών.

Ο Χασάν Κούλα γίνεται έτσι ο πρώτος μουσουλμάνος διαιτητής που γίνεται διεθνής και θα τιμά σε διεθνείς αγώνες την ελληνική διαιτησία. Όπως προαναφέρθηκε, μαζί του έγινε διεθνής και ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, με τον οποίο είχαν συμμετάσχει στο σεμινάριο της ΟΥΕΦΑ πριν 18 μήνες. Ο Καλογερόπουλος παίρνει την θέση του αποχωρήσαντος Τάσου Κάκου και υπερίσχυσε των Αλέξανδρου Αρετόπουλου και Τασου Παπαπέτρου, που επίσης είχαν προταθεί για να αναβαθμιστούν σε διεθνείς από τον αρχιδιαiτητή Χιου Ντάλας.

Μάλιστα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Κουλα Χασάν την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στο Μόναχο και ορίστηκε από την ΟΥΕΦΑ ως πρώτος βοηθός στον αγώνα των νέων ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Ρόμα, ο οποίος διεξήχθη πριν την αναμέτρηση των πρωταθλητών Γερμανίας με την ομάδα του Βασίλη Τοροσίδη σε βοηθητικό γήπεδο του Αλιάνζ Αρένα για την Youth League, δηλάδή το Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων. Διαιτητής του συγκεκριμένου αγώνα ήταν ο Θανάσης Γιάχος και πρώτος βοηθός ο Αλέξανδρος Γρεβένης.