Ύποπτο κρίνεται το Ολυμπιακός – Πανθρακικός από τη Federbet! Υποψίες σε παίκτες του Πανθρακικού…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Νέο ύποπτο ματς για στοιχηματικούς λόγους στο πρωτάθλημα της Super League αναφέρει έκθεση της  “Federbet” και μάλιστα για παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής, αυτής δηλαδή που μόλις ολοκληρώθηκε.

Όπως αναφέρει στο Contra ο Άρης Ασβεστάς, “το παιχνίδι αφορά την αγωνιστική του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε (10η) και σύμφωνα με την Federbet στοιχηματίστηκαν λίγες ώρες πριν την έναρξή του πολλά χρήματα στη νίκη του γηπεδούχου με τουλάχιστον 3 τέρματα διαφορά καθώς και στο over”.

Η ροή αυτού του στοιχηματισμού υπήρξε πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και κατά τη διάρκειά του, με αποτέλεσμα η Federbet να διαπιστώνει “ανωμαλίες” στο live ποντάρισμα και να χαρακτηρίζει τις αποδόσεις “τρελές και μη ρεαλιστικές”. Όπως τονίζεται στην έκθεση της εταιρίας: “Όποιος έβαλε τα λεφτά, φαινόταν να γνώριζε ότι το ματς θα έληγε με εύκολη νίκη του γηπεδούχου και μάλιστα με πολλά γκολ”.

Πρέπει να πούμε ότι το αποτέλεσμα του αγώνα και ο αριθμός των γκολ που σημειώθηκαν δικαίωσαν αυτούς που πόνταραν, αναφέρει το ρεπορτάζ τόσο του Contra όσο και του Soccerplus που επίσης ασχολείται με το θέμα. Και τα δύο μέσα προσθέτουν στο στο ρεπορτάζ του ότι “σύμφωνα με την έκθεση οι υποψίες πέφτουν σε κάποιους παίκτες της ομάδας που ηττήθηκε” και όχι αυτής που νίκησε.

Αγώνας δεν αναφέρεται, αλλά με δεδομένο ότι αφορά παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής και ότι έληξε με τουλάχιστον τρία γκολ διαφορά υπέρ της μιας ομάδας (αφού αναφέρεται στα δημοσιεύματα ότι όσοι πόνταραν δικαιώθηκαν για τις επιλογές τους), άλλο ματς δεν υπάρχει παρά μονάχα το 5-1 του Ολυμπιακού με τον Πανθρακικό (και το 4-0 του ΠΑΣ με τη Νίκη Βόλου, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για αυτό το ματς).

Θυμίζουμε τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής: Εργοτέλης – Βέροια 2-2, Κέρκυρα – Παναιτωλικός 1-2, Ξάνθη – ΟΦΗ 2-1, Λεβαδειακός – Πλατανιάς 0-0, Πανιώνιος – Καλλονή 0-2, ΠΑΣ Γιάννινα – Νίκη Βόλου 4-0, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2 και σήμερα Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 4-3. Σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν υπάρχει διαφορά τριών γκολ.

Αυτονόητο το συμπέρασμα, λοιπόν, ότι κατά την Federbet και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είναι ύποπτο το παιχνίδι Ολυμπιακού – Πανθρακικού και μάλιστα με τις υποψίες να πέφτουν, σύμφωνα με την έκθεσή της συγκεκριμένης εταιρείας, σε παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  η Federbet είχε συντάξει παρόμοια έκθεση και πριν από δέκα ημέρες για το ματς της 8 αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Βέροια.

Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι οι αναφορές της Federbet δεν έχουν τεθεί στη διάθεση των ποδοσφαιρικών αρχών ή της ελληνικής δικαιοσύνης, καθώς δεν υπάρχει σχετική συνεργασία μαζί της (η ίδια είναι διεθνής εταιρεία που συνεργάζεται πάντως με άλλα ξένα πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό της Πριμέρα Ντιβιζιόν).Οι εκθέσεις που τίθενται στη διάθεση των ελληνικών αρχών (ποδοσφαιρικών και πολιτειακών) είναι αυτές της Sportradar με την οποία συνεργάζεται στενά η UEFA.

Περιττό βέβαια να τονιστεί ότι η ύπαρξη τέτοιας έκθεσης, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ενοχή. Ιδίως με δεδομένο ότι στο Καραϊσκάκη ο Πανθρακικός κατέβηκε αποδεκατισμένος, με επτά απουσίες βασικών παικτών για διάφορους λόγους, έχοντας μόλις έναν τερματοφύλακα στην σύνθεσή του και υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο.

Ωστόσο η δημοσιοποίησή της, η οποία αναμένεται να γίνει με περισσότερες πληροφορίες αργά το βράδυ από την εκπομπή “Δίκη” του Σκάι, όπως έχει προαναγγείλει από το μπλογκ του ο Κυριάκος Θωμαΐδης, σίγουρα αφήνει ένα βαρύ στίγμα στην ομάδα της Θράκης…