Το ανθρώπινο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άκης Μάντζιος με τον γιο του μετά το διαζύγιο με τον Πανθρακικό

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Το διαζύγιο του Άκη Μάντζιου με τον Πανθρακικό μπορεί να ήταν βελούδινο, ωστόσο όπως όλα τα διαζύγια, πονάει και δημιουργεί και μια σειρά από παρενέργειες. Το ζήτημα με την περίπτωση του πρώην τεχνικού της ομάδας της Ροδόπης είναι ότι μια από αυτές έχει να κάνει με την οικογένεια και δη με τον γιο του.

 

O εξάχρονος Μάριος μπορεί να βρισκόταν έναν μόλις χρόνο στην Κομοτηνή, ωστόσο είχε δεθεί με την πόλη και τους ανθρώπους της. Αποτελούσε την ατραξιόν της ομάδας. Το κυριότερο; Ξεκίνησε στην Κομοτηνή το Δημοτικό Σχολείο.

Στην Κομοτηνή έκανε τις πρώτες του μαθητικές παρέες, αφού ο Άκης Μάντζιος εγκαταστάθηκε ήδη από πέρυσι με την σύζυγό του στην πρωτεύουσα της Ροδόπης και δεν προτίμησε να διατηρήσει ως βάση της οικογένειάς του την Αθήνα, όπως έκαναν άλλοι προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο του Πανθρακικού στο πρόσφατο παρελθόν.

Είναι και αυτό ένα δείγμα ότι κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη που θα υπήρχε στην συνεργασία του Άκη Μάντζιου με τον Πανθρακικό. Ωστόσο η ζωή γράφει περίεργα σενάρια. Ο Άκης Μάντζιος έφυγε μεσοβδόμαδα από τον Πανθρακικό και ήδη βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Εκεί μοιραία θα τον ακολουθήσει και η υπόλοιπη οικογένεια.

Πώς όμως εξηγείς σε ένα μικρό παιδί ότι θα πρέπει σε αυτήν την τρυφερή ηλικία να αλλάξει σπίτι αλλά και σχολικό περιβάλλον και να πάει σε άλλα, λιγότερο γνωστά για αυτόν μέρη, με τις πρώτες φιλίες και τις παρέες του Δημοτικού να έχουν διαμορφωθεί όταν αυτό θα πάει στη νέα του σχολική στέγη; Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο ο Άκης Μάντζιος και η οικογένειά του – και ίσως το ζήτημα που τον προβληματίζει και τον στεναχωρεί περισσότερο μετά τις τελευταίες εξελίξεις…