Ξεχωρίζει ο Τζούριτς στο Κορεατικό πρωτάθλημα με τη KEPCO45

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Με την ολοκλήρωση του α’ γύρου η Korea Electric Power του Τζούριτς, είναι μία… άλλη ομάδα, αν και στο τελευταίο της παιχνίδι για το πρωτάθλημα ηττήθηκε στο ται μπρέικ.

Από την τελευταία θέση που βρέθηκε η KEPCO 45 στο περσινό πρωτάθλημα της V-League με συνολικό απολογισμό 7 νίκες και 23 ήττες, φέτος όπως αναφέρει το νέο βολεικό σάιτ volleyplanet, η παρουσία του διεθνούς Έλληνα διαγώνιου την έχει μεταλλάξει σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος, καθώς ισοβαθμεί με 11 πόντους με την 3η της βαθμολογίας, Ansan OK SavingsBank Rush&Cash VC, που αύριο αντιμετωπίζει την Hyundai Capital Skywalkers (7η θέση, 7 βαθμούς) του Κολομβιανού, Λίμπερμαν Αγκάμεζ.

Οι μοναδικές φετινές ήττες της παρέας του Τζούριτς, που σημείωσε συνολικά 182 πόντους σε 6 ματς, ήταν από τις δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας Korean Air Jumbos, και Ansan OK Savings Bank Rush&Cash VC, ενώ κέρδισε την περσινή πρωταθλήτρια και ισόβαθμη φέτος με την Korean Air Jumbos, την Samsung Bluefangs στην κορυφή με 12 βαθμούς.

Πάντως, η ομάδα του Ορεστιαδίτη διεθνούς ολοκλήρωσε με ήττα τις υποχρεώσεις της στον πρώτο γύρο, καθώς σε ένα συγκλονιστικό ματς ηττήθηκε με 3-2 σετ από την Αnsan Ok Savings Bank Rush & Cash, του εκπληκτικού Κουβανού, Σιμόν. Το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της V-League με τις ανατροπές και το σασπένς του πρόσφερε απίστευτες συγκινήσεις και θέαμα, καθώς έπεσαν κορμιά για τη νίκη!

Η ομάδα του Έλληνα διεθνή, που σταμάτησε στους 27 πόντους, κράταγε κυριολεκτικά την τύχη στα χέρια, της καθώς προηγούνταν με 2-0 σετ και είχε ματς μπολ! Κάπου εκεί όμως ο Κουβανός σουπερστάρ των γηπεδούχων, Ρομπερτλάντι Σιμόν, πήρε τό… όπλο του και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε με συνολικά 46 προσωπικούς του πόντους να κάνει την ολική ανατροπή και να οδηγήσει την ομάδα του στη απίστευτη νίκη με 3-2 (19-25, 21-25, 25-23, 25-21, 15-12).