ΕΣΠΕΘΡ: Όσα έγιναν στο θρίλερ της πρεμιέρας της Β’ Εθνικής Έβρος Σουφλίου – Ερμογένης Ξάνθης

Ανταπόκριση από το Σουφλί: Νίκος Γκούντλης

–  H νεανική και ανανεωμένη ομάδα του Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου  ήταν η νικήτρια στον αγώνα πρεμιέρα του πρωταθλήματος ανδρών της Β’ Εθνικής που διοργανώνει η ΕΣΠΕΘΡ, αφού κέρδισε μέσα στο κλειστό γυμναστήριο Σουφλίου το αντίστοιχο ανδρικό τμήμα του Ερμογένη Ξάνθης με 3-2 σετ.

Στο πρώτο σετ η ομάδα του Δ. Μακρυνίτσα πίεσε ιδίως προς το τέλος την αντίστοιχη του Ν. Μούχλια και με ένα σερί 4 πόντων από 23-21 που έχαναν να το γυρνάνε σε 23-25 και να το κερδίζουν στο τέλος και έτσι οι φιλοξενούμενοι να κάνουν το 0-1 σε 22΄. Στο δεύτερο σετ η ομάδα που μπήκε δυνατά ήταν αυτή του Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου κάνοντας το 6-0, 13-4, 17-5, 23-8 μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του σετ όπου οι μπλε κατάφεραν να το κερδίσουν άνετα με  25-9 και να ισοφαρίζουν 1-1 σε 19΄.

Στο τρίτο σετ και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά χωρίς να μπορεί καμία να ξεφύγει σε κανένα σημείο του αγώνα  μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του σετ όπου ο Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου έκανε το 25-22 και το 2-1 σε 23΄, κερδίζοντας έτσι τον πρώτο πόντο της χρονιάς. Το τέταρτο σετ κατέληξε στην ομάδα του Ερμογένη Ξάνθης. Αν και στις αρχές δυο οι ομάδες πήγαιναν με αρκετές ισοπαλίες 6-6, 11-11, 14-14, μετά οι φιλοξενούμενοι κάνανε την αντεπίθεση διαρκείας ξεφεύγοντας με 14-21, 17-23 και τελικό 19-25 φέρνοντας τον αγώνα στα ίσα σε 2-2 σε 22΄.

Το πέμπτο και τελευταίο σετ κατέληξε στην ομάδα του κ. Μούχλια και στον ο Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου να διαμορφώνει το τελικό 15-11 σε 17΄ και να κερδίζει με 3-2 σετ στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αναφορικά με τον γηπεδούχο Έβρο, ο Νίκος Μούχλιας πλην της νίκης, κρατά την επιστροφή του παίχτη Νίκου Κοτσάνη μετά από 6μηνη απουσία λόγω ρήξης εμπρόσθιου χιαστού, την πρώτη εμφάνιση με τα χρώματα του Σουφλίου των νέων αποκτημάτων (Πετρίδη, Αλεξάκη, Γαλαζούλα, Ψάρρα και Γιαγλή) και τις  πρώτες συμμετοχές στην κατηγορία για τους νεαρούς 15χρονους Θανάση Σαρδανίδη και Μιχάλη Γκουδούλα, ενώ στη αποστολή ήταν και ο Παπαδημητρίου Σταμάτης αν και δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι δίπλα στην ομάδα στάθηκε και ο κόσμος του Σουφλίου που ήταν γύρω στα 150 άτομα.

Τα σετ: 23-25, 25-9, 25-22, 19-25, 15-11.

Διαιτητές: Σταϊκος και Ντεληλάμπρου 

Α.Σ.Α. ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Νίκος Μούχλιας): Μπιστίνας, Κοτσάνης, Πετρίδης, Τάσιου, Αλεξάκης, Γαλαζούλας, Πατσιάς (Λ) / Σαρδανίδης, Γκουδούλας, Ψάρρας, Γιαγλής.

ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (Δημήτρης Μακρυνίτσας): Ματθαίος, Μακρυνίτσας, Μασούρας, Τσότρας, Μπέκας, Κωστόπουλος, Παπαϊωάννου.