ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στον αγώνα των Αγ. Θεοδώρων με τις Σάπες

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Ένα όμορφο παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δεκάδες φίλαθλοι και να δούνε την έμπειρη ομάδα της Ελπίδας Σαπών να αιφνιδιάζει την νεανική και φιλόδοξη ομάδα του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων που στο τέλος έμοιαζε να έχει «παρατήσει» τον αγώνα μετά το διαμορφωθέν σε βάρος της 1-4. 

Οι φιλοξενούμενοι που είχαν σε καλή μέρα όλες τις γραμμές τους και που ο προπονητής Βασίλης Χαριτόπουλος έκανε πολλές εσωτερικές αλλαγές αλλά και άφησε παίκτες στον πάγκο (τους πέρασε αλλαγή στο τέλος του αγώνα) έπιασαν σπουδαία κατά διαστήματα απόδοση και έφυγαν νικητές με θριαμβευτικό σκορ. Οι γηπεδούχοι με την νεανική ορμή τους ήταν ορεξάτοι και «έτρεξαν» πολύ στο γήπεδο αλλά κάτι τους έλλειπε στην τελική προσπάθεια ενώ τους έκοψαν τα «φτερά» τα γρήγορα και κοντινά γκολ των Σαπών στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο.

Από αγωνιστικής πλευράς και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές. Την πρώτη ευκαιρία έχασε η Ελπίδα όταν στο 8΄, όταν ο Πασχάλης έβγαλε σέντρα ο Βασιλακάκης έπιασε το γυριστό σουτ αλλά πέρασε αουτ. Στο 10’ μια ωραία μπαλιά του Ομέρ Χασάν από το κέντρο του γηπέδου για τον νεαρό Σεμερτζή που προωθήθηκε και αντί να δοκιμάσει το σουτ άφησε την μπάλα στον Βασιλακάκη για να τον προλάβει ο τερματοφύλακας. Στο 12’ ο Ντεμερτσίδης πρόλαβε τον Γεωργιάδη που έφευγε μόνος τους με τον τερματοφύλακα. Στο 14’ ο Βουλγαρίδης άλλαξε την μπάλα με τον Γεωργιάδη που μπήκε από τα πλάγια και από καλή θέση έπιασε σουτ αουτ. Στο 21’ ο Κουφιώτης έβγαλε μπαλιά στον Γεωργιάδη αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κωνστανταράκης.

Στο 31’ ο Πασχάλης σε φάση «καρμπόν» με αυτήν του 8ου λεπτού, έβγαλε σέντρα από πλάγια και ο Βασιλακάκης με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ γράφοντας 0-1. Χωρίς όμως ακόμη να έχουν συνέρθει οι πιτσιρικάδες του Σπάρτακου, οι παίκτες της Ελπίδας «ξαναχτύπησαν». Ο Ομέρ άλλαξε το παιχνίδι πλάγια στον Μακίδη που αυτός έκανε την «κούρσα» από το κέντρο και πλάγια, έβγαλε τη σέντρα-σουτ και ο Γρίβας βρήκε με το κεφάλι όσο χρειαζόταν την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα για το 0-2! Στο αμέσως επόμενο λεπτό και στην επίθεση του Σπάρτακου, μια εκπληκτική σε έμπνευση και εκτέλεση ενέργεια του νεαρού Κακουλίδη από πλάγια μείωσε το σκορ 1-2. Οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου έκλεισαν στο 41΄ με το απευθείας χτύπημα φαουλ του Λυκούδη να φεύγει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ελπίδας.

Στο β’ μέρος ο αιφνιδιασμός ήταν ολοκληρωτικός από την Ελπίδα Σαπών που ανάγκασε το Σπάρτακο να «παραδώσει» πνεύμα και σώμα… από το 50’ σχεδόν του αγώνα. Στο 48’ ο Νικολαϊδης έβγαλε στον Πασχάλη που με ατομική προσπάθεια και αφού πέρασε όποιον βρήκε λίγο έξω από την περιοχή του Σπάρτακου έπιασε το σουτ γράφοντας το 1-3. Ένα λεπτό αργότερα, στο 49’, το «χτύπημα» ήταν τελειωτικό: ο Νικολαϊδης με φαουλ – γέμισμα βρήκε τον Γρίβα μέσα στην περιοχή που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 1-4!

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Σπάρτακου μετά και τις αλλαγές του προπονητή τους πήραν μέτρα στο γήπεδο αλλά ανορθόδοξα προσπαθούσαν να επιτεθούν και ήταν εύκολο στους αμυντικούς της Ελπίδας να διώχνουν και να φεύγουν στις αντεπιθέσεις. Πρώτη αντίδραση για το Σπάρτακο το σουτ του Γεωργιάδη στο 54΄ που έφυγε αουτ. Στο 58’ νέου σουτ του Λυκούδη πέρασε αουτ. Στη συνέχεια το παιχνίδι ατόνισε… Οι φιλοξενούμενοι ήταν ευχαριστημένοι από την απόδοσή τους,  οι γηπεδούχοι «τερμάτισαν»… και φτάσαμε στο 86’ όταν το φαουλ του Κακουλίδη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ελπίδας. Στο 89’ καλοτραβηγμένο χτύπημα φαουλ του Γεωργιάδη έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 90+ ο Πετρίδης έκανε τη σέντρα ο Κουφιώτης που προωθήθηκε έπιασε κεφαλιά αλλά πάνω στον τερματοφύλακα της Ελπίδας.

Διαιτητής: Γ. Τοπούζης (βοηθοί Δημητριάδης – Μωραϊτης)

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ (Ιωσηφίδης) : Πουλακίδας, Σεφέρης, Καρά Νιτάντ (57’ Μαυρόπουλος), Κουφιώτης, Σιδηρόπουλος, Μάρκου, Βουλγαρίδης (78’ Πετρίδης), Κακουλίδης, Γεωργιάδης, Λυκούδης, Μίχος (49’ Πασαλίδης).
ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ  (Χαριτόπουλος) : Κωνστανταράκης, Σεμερτζή Μουζακίτ (85΄ Παναγιωτόπουλος), Μακίδης, Ρούφος, Ντεμερτσίδης, Χασάν Ομέρ, Πασχάλης, Γρίβας, Βασιλακάκης (78’ Κασσιτερίδης), Νικολαϊδης (61’ Παπουνίδης), Δημόπουλος.