ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στην χορταστική αναμέτρηση ΠΑΕ Ριζίων – Αναγέννηση Μεταξάδων

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτης Μηλίκας

– Το παιχνίδι στα Ρίζια ανάμεσα στη Π.Α.Ε. Ριζίων και την Αναγέννηση Μεταξάδων τα είχε όλα με ανατροπή, όμορφα γκολ, πέναλτι, ένταση, αποβολή αλλά δεν είχε νικητή! Εντυπωσιακός ο Γιώργος Καστανός των Μεταξάδων που αγωνίστηκε αναγκαστικά σαν τερματοφύλακας στη θέση του Αραμπατζή που τραυματίστηκε και έσωσε την ομάδα του με τις αποκρούσεις του!

Η φιλοξενούμενη Αναγέννηση Μεταξάδων αν και κατάφερε να σκοράρει (από τα αποδυτήρια) στο δεύτερο λεπτό, δεν κατάφερε να κρατήσει τα ηνία του αγώνα, αφού πριν την λήξη του πρώτου μέρους η Π.Α.Ε. Ριζίων είχε ανατρέψει υπέρ της το σκορ με δύο τέρματα. Στην επανάληψη παίχτηκε ένα παιχνίδι αμφίρροπο με την Αναγέννηση να παίρνει τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας με πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο γερόλυκος Γαβριηλάκης μετά από χέρι του Μπατιατίδη μέσα στην περιοχή που καταλόγισε ο Βασιλόπουλος ακούγοντας τα έντονα παράπονα της κερκίδας.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει και στο εκτενές ρεπορτάζ του το radioevros, μόλις στο δεύτερο λεπτό έγινε το 0-1 όταν σε πολύ όμορφη προσωπική ενέργεια του Τσομπανούδη η σέντρα του ακριβείας βρήκε τον Καμπουρούδη που αφύλακτος με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ. Στο 5΄είχαμε την σέντρα του Νοβοκρεσενίδη στον Τσακαλίδη, αλλά το ωραίο σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε διαγώνια άουτ από την εστία του Αραμπατζή και των Μεταξάδων. Στο 18΄ σε εκτέλεση φάουλ για τα Ρίζια του Καστρινού ο Κωστογλούδης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και περνάει άουτ.

Στο 23΄ είχαμε την ισοφάριση για τα Ρίζια σε 1-1, όταν ο αρχηγός της ΠΑΕ Ριζίων Καστρινός από πλάγια δεξιά θέση έξω από την περιοχή με διαγώνιο δυνατό γυριστό σουτ νίκησε τον Αραμπατζή που βρήκε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να της αλλάξει πορεία. Στο 43΄ είχαμε την απόλυτη ανατροπή για τους γηπεδούχους και το 2-1 για την ΠΑΕ Ριζίων, όταν  μετά από εξαιρετική σέντρα του Καστρινού ο Τσακαλίδης στο πρώτο δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Αραμπατζή.

Στο 45΄, με την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, είχαμε μια εξαιρετική ευκαιρία για την ΠΑΕ Ριζίων, όταν ο Τσακαλίδης βρέθηκε τετ α τετ με τον Κατσάνο, που αν και αμυντικός, έπαιξε ως τερματοφύλακας στο δεύτερο μέρος, αλλά το χλιαρό πλασέ του πρώτου πήγε απευθείας στην αγκαλιά του δεύτερου (στο ημίχρονο έγινε αλλαγή ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης Αραμπατζής και πέρασε στο παιχνίδι ο Γαβριηλάκης, ενώ την θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Κατσάνος ο οποίος μάλιστα τα πήγε πολύ καλά).

Στο 48′ σε έμμεσο φάουλ που κέρδισε η Αναγέννηση Μεταξάδων ο Κούζας σε απόσταση λίγων μέτρων έξω από την εστία του Οσανλή, έστειλε την μπάλα ψηλά αόυτ. Στο 65΄σε ωραία κίνηση του Μπιτσιμινούδη μέσα στην περιοχή των Ριζίω, η μπάλα κατέληξε στον Τσομπανούδη που έκανε το πλασέ αλλά μπλόκαρε ο Οσανλής. Στο 72΄σε σε νεο τετ α τετ ο Κατσάνος αντέδρασε σωστά απέναντι στον Καλπακίδη και μπλόκαρε  τη μπάλα.

Στο 75΄σε πέναλτι που καταλόγισε ο Βασιλόπουλος σε χέρι του Μπατιατίδη μέσα στην περιοχή της ΠΑΕ Ριζίων, ο Γαβριηλάκης ισοφάρισε σε 2-2. Στο 89΄είχαμε αποβολή στη δευτερη κίτρινη-κόκκινη στον Καλπακίδη των Ριζίων για θέατρο (πέσιμο μέσα στην περιοχή)  λίγα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και παρέμεινε το χορταστικό 2-2. Διαιτητής ο Βασιλόπουλος με βοηθό τους Μπίρμπο και Τσίκα

Π.Α.Ε. ΡΙΖΙΩΝ (Καλπακίδης): Οσανλής, Μαντατζής (67΄Γκαρελίδης), Ραχωβίτης, Βενετίδης,΄Κωστογλούδης, Τζιαφερίδης, Τσουκάρης, Νοβοκρεσενίδης (57΄Μπατιατίδης), Καστρινός, Τσακαλίδης (77΄Σαλδής), Καλπακίδης
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ (Μαντάρας): Αραμπατζής (45΄Γαβριηλάκης), Κατσάνος, Μπιτζιμινούδης, Παναγιωτάκος, Κιολές, Πανουργούδης (66΄Νικολαίδης), Καμπουρούδης, Κούζας,Παπαδόπουλος, Τσομπανούδης, Γιουρτζίδης (55΄Κασκανέτας)