Βράβευση και δημιουργία τράπεζας εθελοντών από τον Εθνικό

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– O ΜΓΣ Εθνικός τίμησε τους εθελοντές του Run Greece της Αλεξανδρούπολης και δημιούργησε την τράπεζα εθελοντών του Εθνικού.

Η 27η Σεπτεμβρίου 2015 έχει ήδη ανακοινωθεί ως ημέρα διεξαγωγής του 2ου Run Greece Αλεξανδρούπολης, ως αποτέλεσμα της μεγάλης επιτυχίας της φετινής διοργάνωσης στην πρωτεύουσα του Έβρου, η οποία και ανέτρεψε τα αθλητικά δεδομένα της περιοχής μας.

Η επιτυχία της μαζικότερης αθλητικής εκδήλωσης στην Αλεξανδρούπολη και σε όλη τη Θράκη, ήταν αποτέλεσμα καλής συνεργασίας των συνδιοργανωτών, με φορείς της πόλης, αλλά και της μεγάλης βοήθειας που πρόσφεραν οι 100 εθελοντές του αγώνα.

Ο σύλλογος του Εθνικού αναγνωρίζοντας την μεγάλη συμβολή των εθελοντών, διοργάνωσε εκδήλωση ατομικής βράβευσης τους και παράλληλα ανακοίνωσε την δημιουργία τράπεζας εθελοντών του ΜΓΣ Εθνικού. Η τράπεζα εθελοντών θα έχει στόχο να στηρίζει δράσεις του ΜΓΣ Εθνικού, αλλά και θα συνεργάζεται και να βοηθά άλλους φορείς στις δράσεις τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η εθελοντική δράση με πρωτοβουλία του Εθνικού, καθαριότητας και συντήρησης του κλειστού προπονητηρίου του Φώτης Κοσμάς, το οποίο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Η δράση αυτή θα διεξαχθεί το πρωινό της άλλης Κυριακής 16 Νοεμβρίου με έναρξη στις 10 το πρωί.

Αιτήσεις εγγραφής στην Τράπεζα Εθελοντών Εθνικού, θα γίνονται στον Υπεύθυνο Εθελοντών, Κώστα Χαριτόπουλο (6976976451), στα γραφεία του Εθνικού (πρωινά) και στο στάδιο Φώτης Κοσμάς (απογεύματα).

 

Αναλυτικά τα οφέλη της θεωρίας του εθελοντισμού, όπως ανακοινώθηκαν από τον Εθνικό:

Εθελοντής είναι ο πολίτης εκείνος που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο του χρόνο ή τη γνώση του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.

Γιατί να γίνω Εθελοντής;

Γιατί θέλω να προσφέρω στην κοινωνία και να κάνω το μέρος που ζω καλύτερο.

Γιατί θέλω να αποκτήσω νέες δεξιότητες και εμπειρίες που θα μου φανούν χρήσιμες στη

ζωή μου.

Γιατί θέλω να ενισχύσω τις καλές πλευρές του χαρακτήρα μου. Θέλω να αισθανθώ χρήσιμος και απαραίτητος.

Γιατί θέλω να «αναπτύξω» καινούργιες φιλίες. Θέλω να γνωρίσω ανθρώπους με τους οποίους να μοιράζομαι τις ίδιες αξίες.

Γιατί θέλω να αξιοποιήσω ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μου.

Γιατί θέλω να κάνω αυτό που μ’ αρέσει και αγαπώ πραγματικά.