Β’ Εθνική: Όσα έγιναν στο ματς-θρίλερ με τις δύο παρατάσεις ΓΑΣ Κομοτηνή – Ευρώπη Πευκοχωρίου

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Την νίκη μέσα από τα χέρια του έχασε κυριολεκτικά ο ΓΑΣ Κομοτηνή, που σε ένα παιχνίδι θρίλερ ηττήθηκε από την Ευρώπη Πευκοχωρίου στη δεύτερη παράταση με 89-94. Τα πολλά χαμένα λέι απ, οι χαμένες βολές, αλλά και πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, που οδηγούσαν σε δεύτερες επιθέσεις την ομάδα του Πευκοχωρίου, ήταν αυτά που οδήγησαν τον ΓΑΣ στην πέμπτη του ήττα στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα παιχνίδια.

Το παιχνίδι ήταν από το πρώτο λεπτό ντέρμπι, καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, αλλά και αν το έκανε η αντίδραση της άλλης ήταν άμεση. Και οι δύο ομάδες προσπερνούσαν η μία την άλλη συνεχώς και το παιχνίδι ήταν πραγματικά μία διαφήμιση για το άθλημα. Ο ΓΑΣ προηγήθηκε στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου με 11-9, όμως δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα του Πευκοχωρίου μπροστά με 17-19. Και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν συνέχεια μαζί. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου τραυματίστηκε ο Βελή και αποχώρησε, όμως ο τραυματισμός του δεν επηρέασε καθόλου τους παίκτες του ΓΑΣ, που έκαναν τα πάντα για να καλύψουν το κενό του συμπαίκτη τους. Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα της Χαλκιδικής μπροστά με 32-33, καθώς εκμεταλεύτηκε στο έπακρον τα κενά στη ρακέτα του ΓΑΣ κερδίζοντας πολλά επιθετικά ριμπάουντ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην τρίτη περίοδο με τις δύο ομάδες να είναι συνέχεια μαζί και τον ΓΑΣ να προηγείται στο τέλος με 53-51. Η τέταρτη περίοδος ήταν για γερά νεύρα, με τις δύο ομάδες να είναι στα τελευταία λεπτά συνέχεια ισόπαλες. Η τελευταία επίθεση του αγώνα ήταν για την Ευρώπη Πευκοχωρίου, ο Ζώτος αστόχησε αμαρκάριστος σε σουτ τριών πόντων και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς έληξε με 68-68.

Στην παράταση οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ. Δύο λεπτά πριν το τέλος ο ΓΑΣ προηγήθηκε με 79-75, όμως ένα 0-5 από το Πευκοχώρι το έφερε να προηγείται με 79-80, 26 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με τον ΓΑΣ να κάνει δύο λάθος επιθέσεις. Στα 26 δευτερόλεπτα οι παίκτες των δύο ομάδω πήγαιναν στις βολές και δευτερόλεπτα πριν το τέλος το Πευκοχώρι προηγήθηκε 81-83. Ο ΓΑΣ είχε την τελευταία επίθεση, η μπάλα έφτασε στον Μπεκρή που βρήκε ένα κενό στην άμυνα του Πευκοχωρίου και με λέι απ σε νεκρό χρόνο έγραψε το 83-83 και οδήγησε τις δύο ομάδες σε δεύτερη παράταση.

Στην δεύτερη παράταση το Πευκοχώρι διατηρούσε διαφορά 2-3 πόντων. Δύο λεπτά πριν το τέλος και με το σκορ 86-88 ο Λεχούδης αστόχησε μόνος σε λέι απ και στη συνέχεια το σκορ έγινε 86-90. Οι παίκτες του ΓΑΣ Κομοτηνή δεν άντεξαν στο τελευταίο λεπτό κάνοντας λάθος επιθέσεις και στη συνέχεια φάουλ για να σταματάνε τον χρόνο, στέλνοντας όμως τους παίκτες της Ευρώπης Πευκοχωρίου στις βολές. ‘Ετσι με τον τρόπο αυτό φτάσαμε στο τελικό 87-94, με την ομάδα της Χαλκιδικής να πετυχαίνει την πέμπτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδα, ενώ για τον ΓΑΣ ήταν η πέμπτη ήττα στο πρωτάθλημα.

Κορυφαίος του παιχνιδιού ήταν ο Παναγιωτόπουλος της Ευρώπης Πευκοχωρίου με 37 πόντους, πετυχαίνοντας καθοριστικά τρίποντα τόσο στην τέταρτη περίοδο, όσο και στην πρώτη παράταση, που κράτησαν την ομάδα της Χαλκιδικής μέσα στο παιχνίδι. Από κοντά και ο Νησιώτης με 20 πόντους, αλλά και πολλά επιθετικά ριμπάουντ.

Από τον ΓΑΣ Κομοτηνή κορυφαίος ήταν ο Μπεκρής με 22 πόντους, ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Ντίνας που πέτυχε 21 πόντους.

Διαιτητές: Σιμητόπουλος – Τζιβελεκίδου

Δεκάλεπτα: 17-19, 32-33 (ημίχρονο), 53-51, 68-68 (κ.α.), 83-83 (Α’ παράταση), 87-94 (Β’ παράταση)

ΓΑΣ Κομοτηνή (Λεμονίδης): Πανταζής, Σταματέλος 2, Διαμαντίδης 6, Μαγκώνης 3(1), Λεχούδης 6, Ντίνας 21(3), Ρυακιωτάκης, Μπεκρής 22(1), Καλατζής 2, Βελή 9(1), Μανάκας 9, Χαλήλ 5.

Ευρώπη Πευκοχωρίου (Πλατής): Παναγιωτόπουλος 37(5), Βέτσος 2, Γεωργάκης 13, Μπεχλιβάνης 4, Τέρπος, Βλάχος, Αμπατζίδης, Τριφτανίδης 2, Νησιώτης 20, Ζώτος 11, Δήμου 5, Κεσίδης.