Το pregame του αγώνα Ολυμπιακός – Πανθρακικός

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Με το Νίκο Μπαχαρίδη ως υπηρεσιακό προπονητή μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Άκη Μάντζιο, έχοντας μόνο έναν τερματοφύλακα στην αποστολή και σοβαρές απουσίες, ο Πανθρακικός κατεβαίνει στο Καραϊσκάκη για να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, που επιστρέφει την ελληνική πραγματικότητα πριν από τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

 

Οι Πειραιώτες προέρχονται από την πολύ καλή εμφάνιση με τη Γιουβέντους, όμως στη Σούπερ Λίγκα είχαν έρθει ισόπαλοι (0-0) με τον Αστέρα στην Τρίπολη και έμειναν πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή, οπότε για αυτούς η νίκη μοιάζει ανάγκη επιτακτική. 
Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζονται αποφασισμένοι να δώσουν απαντήσεις σε όλους εκείνους που αμφισβητούν την κυριαρχία τους, βάζοντας τέλος στις απώλειες και κάνοντας αντεπίθεση για να κατακτήσουν το 42ο τίτλο της ιστορίας τους. 

Ο Μίτσελ άφησε εκτός αποστολής έξι παίκτες και θα εκείνοι που θα κληθούν να παίξουν έχουν την υποχρέωση να βοηθήσουν την ομάδα να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα. 

Συγκεκριμένα, ο Ρομπέρτο θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Μποτία και Γιαννούλης.  Στον άξονα θα είναι οι Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι, με τους Αφελάι και Ντοσεβί στα πλάγια. Ρόλο επιτελικού μέσου θα έχει ο Ντομίνγκεζ, ενώ ο Διαμαντάκος θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης. 

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Μπουχαλάκης, Ντουρμάζ, Φουστέρ, Γκαζαριάν, Μήτρογλου, Εντινγκά και Σαλίνο. Εκτός έμειναν οι Μαζουακού, Φορτούνης, Αμπιντάλ, Σιόβας και Μανιάτης. 

Σοβαρές απουσίες έχει όμως και ο Πανθρακικός. Τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν όλη την εβδομάδα οι παίχτες του Πανθρακικού (Ίγκορ, Αθανασιάδης, Εμπό, Χασομέρης και Φερνάντες) δεν μπόρεσαν να ξεπεραστούν με αποτέλεσμα όλοι οι ποδοσφαιριστές να μείνουν εκτός αποστολής.

Στην Αθήνα ταξίδεψε μόνο ένας τερματοφύλακας, ο Πασχαλάκης, ενώ εκτός αποστολής βρίσκεται και ο Οκάτσι που απουσίαζε στην Πολωνία και έχασε τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας καθώς και ο Ρομέου που ακόμα δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Αναλυτικά η αποστολή του Πανθρακικού έχει ως εξής: Πασχαλάκης, Σερφά, Χρήστου, Ποτουρίδης, Παπαγεωργίου, Τσουμάνης, Ζδράβος – Ρίζος, Μπαϊκαρά, Μεχία, Λαδάκης, Πέρεζ, Τριανταφυλλάκος, Καθάριος, Τζάνης, Κάσες, Αράμπα, Ντιγκινί και Κάσες.

Σε επίπεδο Super League o Ολυμπιακός έχει το απόλυτο έχει ο Ολυμπιακός στους τέσσερις αγώνες που έχει υποδεχθεί τον Πανθρακικό για το πρωτάθλημα. Μάλιστα, οι Πειραιώτες σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια έχουν σκοράρει 11 φορές και έχουν δεχθεί μόλις ένα τέρμα, ενώ σε ένα ακόμα παιχνίδι που έχει διεξαχθεί μεταξύ των δύο ομάδων για το κύπελλο, τον προπέρσινο ημιτελικό, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 6-1. 

Αναλυτικά οι αγώνες του πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων:
15/03/2014 Ολυμπιακός-Πανθρακικός 2-0 
23/09/2012 Ολυμπιακός-Πανθρακικός 4-1 
13/12/2009 Ολυμπιακός-Πανθρακικός 3-0 
19/10/2008 Ολυμπιακός-Πανθρακικός 2-0